ΕκδηλώσειςΚαστοριάτελευταίες ειδήσειςφωτορεπορτάζ

Στην 6η ορκωμοσία των αποφοίτων μεταπτυχιακών φοιτητών του Ελληνουκρανικού Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών στη Διοίκηση Επιχειρήσεων − ΜΒΑ (φωτορεπορτάζ – βίντεο)

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ για την 6η  ορκωμοσία των αποφοίτων μεταπτυχιακών φοιτητών του Ελληνουκρανικού Διεθνούς Διιδρυματικού-Διατμηματικού κοινού Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών στη «Διοίκηση Επιχειρήσεων  − ΜΒΑ (ΔΔΚ ΠΜΣ-ΜΒΑ), του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας σε συνεργασία με το Εθνικό Πανεπιστήμιο Δυτικής Ουκρανίας (πρώην Εθνικό Οικονομικό Πανεπιστήμιο  της Τερνόπολης).

Στις 23 Σεπτεμβρίου 2023,  στις 18.00, πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία η 6η ορκωμοσία των 68 αποφοίτων μεταπτυχιακών φοιτητών του Διεθνούς Διιδρυματικού κοινού Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών στη «Διοίκηση Επιχειρήσεων − ΜΒΑ, στις εγκαταστάσεις του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας, στην Καστοριά.

Το ΔΔΚ ΠΜΣ-ΜΒΑ διοργανώθηκε από το Τμήμα Διοικητικής Επιστήμης και Τεχνολογίας της Σχολής Οικονομικών Επιστημών   του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας, σε συνεργασία με το Εθνικό Πανεπιστήμιο Δυτικής Ουκρανίας (πρώην Εθνικό Οικονομικό Πανεπιστήμιο  της Τερνόπολης) από το 2015.

Στο κατάμεστο αμφιθέατρο του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας απονεμήθηκαν κοινοί τίτλοι Διπλωμάτων Μεταπτυχιακών Σπουδών με την συνυπογραφή των δύο πρυτάνεων, Καθηγητών  Θεοδουλίδη Θεόδωρου και  Oksana  Desyatnyuk, σε 68 αποφοίτους.

Με ιδιαίτερη χαρά, το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας, η Αντιπρύτανις του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας Διεθνών Σχέσεων, Εξωστρέφειας και Δια Βίου Μάθησης Καθηγήτρια Ελένη Γρίβα και ο Διευθυντής ΠΜΣ-ΜΒΑ Καθηγητής κ. Ευάγγελος Σίσκος υποδέχθηκαν τους καλεσμένους, οι οποίοι τίμησαν με την παρουσία τους την ορκωμοσία: την Πρύτανη του Εθνικού Πανεπιστημίου Δυτικής Ουκρανίας, Καθηγήτρια  Oksana  Desyatnyuk, την κοσμήτορα της Σχολής Οικονομικών Επιστημών Καθηγήτρια Ελένη Τσακιρίδου, τον Πρόεδρο του Τμήματος Διοικητικής Επιστήμης και Τεχνολογίας, Αν. Καθηγητής Ιωάννης Αντωνιάδης, τον πρ. Πρύτανη Καθ. Andrii Krysovatyy και την Καθ. Olga Tsaryk Διευθύντρια της Σχολής Διεθνών Επικοινωνιών του  Εθνικού Πανεπιστημίου Δυτικής Ουκρανίας και τους διδάσκοντες καθηγητές του ΠΔΜ, άλλων πανεπιστημίων και τους αποφοίτους.

Στον χαιρετισμό της η Αντιπρύτανις του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας  Καθηγήτρια Ελένη Γρίβα καλωσόρισε και ευχαρίστησε την Πρύτανη του Εθνικού Πανεπιστημίου Δυτικής Ουκρανίας, καθ. Oksana  Desyatnyuk για την πολυετή συνεργασία μεταξύ των δύο πανεπιστημίων. Πρότεινε τη συνέχιση της ακαδημαϊκής συνεργασίας, συνεχάρη του αποφοίτους του ΠΜΣ-ΜΒΑ και τους ευχήθηκε καλή σταδιοδρομία.

Στον χαιρετισμό της η Πρύτανης του Εθνικού Πανεπιστημίου Δυτικής Ουκρανίας, Professor  Oksana  Desyatnyuk, συνεχάρη του αποφοίτους του ΠΜΣ-ΜΒΑ και  ευχαρίστησε το Πανεπιστήμιο για την πολυετή ακαδημαϊκή και  φιλική συνεργασία και ευχαρίστησε τους Έλληνες για την βοήθεια της χώρας στην παροχή ανθρωπιστικής βοήθειας, αμυντικού εξοπλισμού και υλικού για την αντίσταση του ουκρανικού στρατού και των πολιτών της, ενάντια στην εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία.

Στον χαιρετισμό της κοσμήτορας της Σχολής Οικονομικών Επιστημών Καθηγήτρια Ελένη Τσακιρίδου συνεχάρη του αποφοίτους του ΠΜΣ-ΜΒΑ και ευχήθηκε την συνέχιση της διμερούς ακαδημαϊκής  συνεργασίας με το Εθνικό Πανεπιστήμιο Δυτικής Ουκρανίας.

Στον χαιρετισμό του, ο πρόεδρος του Τμήματος Διοικητικής Επιστήμης και Τεχνολογίας, Αν . Καθηγητής Ιωάννης Αντωνιάδης, συνεχάρη τους αποφοίτους και ανέπτυξε τις επαγγελματικές δυνατότητες που προσφέρει ο μεταπτυχιακός  τίτλος σπουδών του ΜΒΑ καθώς και την ευχές για την συνέχιση της συνεργασίας.

Στον χαιρετισμό του ο Διευθυντής του ΔΔΚ ΠΜΣ-ΜΒΑ Καθηγητής Ευάγγελος Σίσκος, εκτός των συγχαρητηρίων για καλή σταδιοδρομία στους αποφοίτους διπλωματούχους   αναφέρθηκε στην εικοσαετή  επιτυχή συνεργασία του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας με το Εθνικό Πανεπιστήμιο Δυτικής Ουκρανίας και στη δεκαετή  επιτυχή συνεργασία στην διοργάνωση του ΔΔΚ ΠΜΣ-ΜΒΑ. Ανέδειξε την επιτυχή διμερή ακαδημαϊκή συνεργασία μεταξύ των δύο πανεπιστήμιων και τη φιλία μεταξύ των δύο χωρών. Επίσης, τόνισε την στήριξη της Ελλάδας και της ΕΕ στην Ουκρανία με ανθρωπιστική βοήθεια, στρατιωτικό εξοπλισμό και υλικό στην αντίσταση των Ουκρανών για την πλήρη απελευθέρωση των κατεχόμενων εδαφών από τους εισβολείς, την αποκατάσταση της εδαφικής ακεραιότητας και εθνικής κυριαρχίας, τη δημιουργία ενός σύγχρονου βιομηχανικού ουκρανικού κράτους και την ένταξή της στην ΕΕ μετά την απόκτηση του καθεστώτος της υποψήφιας χώρας στις 23 Ιουνίου 2022 από το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο της ΕΕ. Ευχαρίστησε όλους τους διδάσκοντες καθηγητές  ΔΔΚ ΠΜΣ-ΜΒΑ από το ΠΔΜ και το Εθνικό Πανεπιστήμιο Δυτικής Ουκρανίας και πολλούς καταξιωμένους  επισκέπτες διδάσκοντες καθώς και το διοικητικό και τεχνικό προσωπικό στην υλοποίηση του μεταπτυχιακού.

Κατά τη συνάντηση του Πρύτανη του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας Καθ. Θεόδωρο Θεοδουλίδη με την Πρύτανη Καθ. Oksana  Desyatnyuk του Εθνικού Πανεπιστημίου Δυτικής Ουκρανίας και κατά την συνάντηση της Αντιπρυτάνεως Καθ.  Ελένης Γρίβα με την Πρύτανη και την αντιπροσωπεία του Εθνικού Πανεπιστημίου Δυτικής Ουκρανίας, συμφωνήθηκε η διεύρυνση της ακαδημαϊκής και ερευνητικής συνεργασίας μεταξύ των δύο πανεπιστημίων καθώς και η κινητικότητα φοιτητών και καθηγητών, μεταξύ των δύο πανεπιστημίων  με την αξιοποίηση ευρωπαϊκών προγραμμάτων.

Back to top button