Καστοριάτελευταίες ειδήσεις

Η εκδρομή του Προοδευτικού και του ΜΑΖΙ ΣΟΥ στην Ιταλία (σειρά φωτογραφιών)

Ο Προοδευτικός Σύλλογος Κυριών Καστοριάς σε αρμονική και τέλεια συνεργασία με τον Σύλλογο Γονέων Παιδιών και Ενηλίκων με Νεοπλασματική Ασθένεια και Φίλων Αυτών ΜΑΖΙ ΣΟΥ, πραγματοποίησαν μια  ονειρεμένη και μαγευτική εκδρομή που θα μείνει χαραγμένη στην μνήμη μας αλλά και στις καρδιές μας. Ευχαριστούμε από καρδιάς όλους όσους ζήσανε μαζί μας την πιο όμορφη εμπειρία εκδρομής, γεμάτη από εικόνες Ιστορίας, Πολιτισμού, Αναγέννησης και Τέχνης.   Με την συμμετοχή σας αυτή είστε πλέον φίλοι και χορηγοί των Συλλόγων μας καθώς ένα μικρό  οικονομικό όφελος προκύπτει για το κοινωνικό και φιλανθρωπικό μας έργο.

Η αρχή έγινε από την Πίζα την  Τοσκάνη αλλά και τα πανέμορφα χωριουδάκια Cinqueterre, την πολύχρωμη γωνιά της Ιταλίας. Στην συνέχεια η Φλωρεντία μας μάγεψε με την υπέρτατη καλλιτεχνική εμπειρία που ζήσαμε στο Ufiici και στο Pitti, αλλά και όλη η πόλη που είναι  μία δυνατή αποκάλυψη πλασμένη από τους αγγέλους της Αναγέννησης.

Το Βατικανό με την τεράστια πλατεία του Αγίου Πέτρου, με την ομώνυμη Βασιλική, χτισμένη πάνω στον τάφο του Αγίου Πέτρου , με την  εκπληκτική Pieta του Μιχαήλ Άγγελου, κέρδισε τις εντυπώσεις όλων μας. Η διάσημη Καπέλα Σιστίνα (CappellaSistina)  μια πολύτιμη πινακοθήκη ζωγραφικής αναγεννησιακής Ιταλικής τέχνης με την εκπληκτική οροφή της φιλοτεχνημένη από τον Μιχαήλ Άγγελο.

Στην Ρώμη ζήσαμε μια διαφορετική εμπειρία. Η περιήγηση μας από το  το Κολοσσαίο, στην  Ρωμαϊκή Αγορά και τον Παλατινό Λόφο, μας μετέδωσε το μεγαλείο εκείνης της περιόδου, που την καθιέρωσαν ως το κέντρο του κόσμου. Τα καταπληκτικά μεσαιωνικά και αναγεννησιακά παλάτια, μπαρόκ μέγαρα καθώς και εντυπωσιακά μουσεία κι έργα τέχνης δημιουργούν ένα τεράστιο υπαίθριο μουσείο, την Αιώνια πόλη.
Σας ευχαριστούμε !!!!
Προοδευτικός Σύλλογος Κυριών Καστοριάς    
Σύλλογος Γονέων Παιδιών και Ενηλίκων με Νεοπλασματική Ασθένεια και Φίλων Αυτών ΜΑΖΙ ΣΟΥ
Δείτε τις φωτογραφίες στο fonikastorias.gr

 

Back to top button