Καστοριά

Δήλωση υποψηφιότητας Σουλτάνας Ζορπίδου

Λίγα λόγια για την δική µου ιστορία

Γεννήθηκα και μεγάλωσα στην ωραία Καστοριά πριν 52 χρόνια, σε μια εποχή που η πόλη ήταν γεμάτη κόσμο και τα χωριά έσφυζαν από ζωή. Για τις σπουδές μου επέλεξα την Γερμανία, μια χώρα από την οποία έχουμε πολλά να μάθουμε, και εκεί έζησα και δημιούργησα για 20 χρόνια. Συνεχίζω να δραστηριοποιούμαι επαγγελματικά εκεί και διατηρώ ένα μεγάλο και ενεργό δίκτυο συνεργατών και φίλων. Σπούδασα στο πανεπιστήμιο του Φράιμπουργκ Κλασική Αρχαιολογία, Ιστορία Τέχνης και Αρχαία Ιστορία. Παρακολούθησα το μεταπτυχιακό ”Πολιτισμικές Σπουδές Φύλου” στο πανεπιστήμιο του Όλντενμπουργκ και είμαι πιστοποιημένη

Σύμβουλος Διαπολιτισμικής Επικοινωνίας.

Δίδαξα Θεωρητική Αρχαιολογία στο πανεπιστήμιο του Φράιμπουργκ, Ιστορία Σύγχρονης Τέχνης στο Λαϊκό Πανεπιστήμιο και Ελληνική Γλώσσα και Πολιτισμό σε φορείς της δια βίου μάθησης στο Φράιμπουργκ.

Η γέννηση των παιδιών μου με έφερε το 2009 ξανά στην γενέθλια πόλη, όπου δημιούργησα το πρώτο γραφείο που προσφέρει υπηρεσίες δραστηριοτήτων πολιτισμού και βιωματικής εκπαίδευσης σε επισκέπτες και κατοίκους όλων των ηλικιών καθώς και συμβουλευτική σε θέματα τουριστικού μάρκετινγκ.

Το www.culture8.gr

Πολιτισμικές & Φυσιολατρικές Διαδρομές έχει σχεδιάσει και υλοποιήσει με μεγάλη επιτυχία εκπαιδευτικά προγράμματα και ξεναγήσεις στο υπέροχο και μοναδικό μεγάλο ανοιχτό μουσείο που λέγεται Καστοριά.

Καστοριά, η πόλη µουσείο

Η Καστοριά με τον αξεπέραστο πολιτισμικό της πλούτο και η αγάπη μου για τον πολιτισμό, την ιστορία και την τέχνη, με οδήγησαν στην συστηματική ενασχόληση με την βυζαντινή & μεταβυζαντινή κληρονομιά που είναι διάσπαρτη μέσα από την παρουσία των ναών σε όλη την χερσόνησο.

Πιστεύω ακράδαντα και μπορώ να αποδείξω ότι η Καστοριά έχει την δύναμη να γίνει πόλος έλξης ως η πόλη-μουσείο βυζαντινής τέχνης και να αποκτήσει φήμη παγκοσμίως ως προορισμός πνευματικού ταξιδιού.

Μπορείτε να παρακολουθήσετε την ομιλία μου ΕΔΩ

Μέσα από την εντατική ενασχόληση μου με τον τουρισμό για πάνω από μια δεκαετία και τις συνεργασίες μου με ταξιδιωτικά γραφεία και φορείς του τουρισμού εντός και εκτός Ελλάδας, δημιούργησα ένα επαγγελματικό δίκτυο με παγκόσμια εμβέλεια που είναι έτοιμο να αξιοποιηθεί στον νέο στρατηγικό σχεδιασμό για την τουριστική ανάπτυξη της Καστοριάς.

Κάποιες σκέψεις μου μπορείτε να τις διαβάσετε ΕΔΩ

Το θέμα της νεολαίας μας και της έλλειψης υποδομών και ευκαιριών βρίσκονται σε πρώτη προτεραιότητα. Μέσα από τις ελληνογερμανικές συνεργασίες που καλλιεργώ εντατικά από 2011 και μέχρι σήμερα πέτυχα την υλοποίηση πολλών προγραμμάτων ανταλλαγής νέων μεταξύ Ελλάδας και Γερμανίας και θα ήταν ευχής έργο να μπορούν να έχουν πρόσβαση σε εκπαιδευτικά ταξίδια και ανταλλαγές με νέους και νέες της Ευρώπης όλα τα παιδιά του Δήμου Καστοριάς. Αυτό είναι κάτι που γίνεται εύκολα γιατί η εμπειρία και το δίκτυο των συνεργασιών είναι ήδη δομημένα, χρειαζόμαστε τώρα την δική σας στήριξη για να μπορέσουμε να προσφέρουμε την πρόσβαση στα ταξίδια για όλη την νεολαία μας.

Ένα παράδειγμα μπορείτε να διαβάσετε ΕΔΩ

Εδώ μπορείτε να δείτε κάποια από τα εκπαιδευτικά προγράμματα που έχω σχεδιάσει

Αν σας ενδιαφέρουν τα άρθρα που έχουν γραφτεί για τις δράσεις μου στα θέματα των ελληνογερμανικών σχέσεων και των προγραμμάτων που έχω αναπτύξει με θέμα την χαμένη Εβραϊκή Κοινότητα Καστοριάς και την μαρτυρική Κλεισούρα, μπορείτε να ενημερωθείτε μέσω των παρακάτω συνδέσμων:

Για να ενημερωθείτε σχετικά με την χαμένη Εβραϊκή Κοινότητα Καστοριάς και την Διασπορά των Καστοριανών Εβραίων στην Νέα Υόρκη μπορείτε να παρακολουθήσετε το παρακάτω επεισόδιο της σειράς ντοκιμαντέρ με θέμα «Τους δρόμους των Ελλήνων» το οποίο συνεπιμελήθηκα:

https://www.ertflix.gr/en/vod/vod.270105-stous-dromous-ton-ellenon-6

Η πολιτισμική κληρονομιά και ο ψηφιακός πολιτισμός είναι το ερευνητικό πεδίο που δραστηριοποιούμαι αυτή την στιγμή. Στις 16 Νοεμβρίου θα προεδρεύω για δεύτερη χρονιά στο συνέδριο CHNT Icomos Austria στην ενότητα Gamification in Heritage.

Το πρόγραμμα του συνεδρίου μπορείτε να δείτε ΕΔΩ

Σας ευχαριστώ για το ενδιαφέρον σας!

Back to top button