ΑγροτικάΚαστοριά

Η επίσκεψη του Γραμματέα του ΠΑΣΟΚ στην Καστοριά (φωτογραφίες)

Ο Γραμματέας της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής, Ανδρέας Σπυρόπουλος επισκέφθηκε την Καστοριά και είχε συναντήσεις με στελέχη του κόμματος ώστε να ενημερωθεί για την κατάσταση στον Νομό μας καθώς τα νούμερα είναι άκρως ανησυχητικά τόσο σε επίπεδο πληθυσμιακό, ηλικιακό και οικονομικό. Έκανε σειρά επαφών και επισκέψεων με κλιμάκιο της Ν.Ε. Καστοριάς σε επιχειρήσεις του Νομού:

  • Στο Κτήμα Στεργίου στη Μεταμόρφωση Καστοριάς, μια πρωτοποριακή βιολογική οινοποιητική επιχείρηση στην περιοχή μας, η οποία παράγει σταφύλια και κρασιά Π.Γ.Ε. (Προστατευόμενης Γεωγραφικής Ένδειξης). Με πλήθος διακρίσεις και βραβείο σε Εθνικό , διεθνές και παγκόσμιο και εξωστρεφή προσανατολισμό με αλυσιδωτές θετικές συνέπειες σε πολλά επίπεδα και κατευθύνσεις.
  • Στη Φάρμα Μόσχου, μια καθετοποιημένη βιολογική επιχείρηση κτηνοτροφίας-τυροκομίας, όπου πρόσφατα οι δύο νέοι επιχειρηματίες βραβεύτηκαν σαν οι καλύτεροι βιοκαλλιεργητής της Ευρώπης. Μας ενημέρωσαν για τα προβλήματα και τις στρεβλώσεις του συστήματος καθώς και τις προοπτικές που μπορεί να έχουν οι επιχειρήσεις του πρωτογενή τομέα, αν αποτελέσει προτεραιότητα της Πολιτείας και υπάρξει ολοκληρωμένο σχέδιο, οργάνωση, σοβαρή υποστήριξη.
  • Μίλησε με τους μηλοπαραγωγούς στη γεφυροπλάστιγγα Κεφαλαρίου, όπου διαπίστωσε τις δυσμενείς επιπτώσεις τόσο στην ποσότητα  όσο και στην ποιότητα του προϊόντος λόγω των δύσκολων καιρικών συνθηκών φέτος με αποτέλεσμα να δυσχεραίνει η επιβίωση και η συνέχιση της επαγγελματικής δραστηριότητας των μηλοπαραγωγών μας.
  • Τέλος στο Εμπορικό Κέντρο Καστοριάς  συναντήθηκε με τον Πρόεδρο του Εμπορικού Συλλόγου Καστοριάς και νέους επιχειρηματίες της πόλης μας, άκουσε τα προβλήματά τους και προτάσεις για να μπορέσουν να επιβιώσουν και να αναπτυχθούν οι επιχειρήσεις τους .
  • Επίσης, μίλησε με κατοίκους της περιοχής μας

Κοινή διαπίστωση η ανάγκη διευκόλυνσης των επαγγελματιών με κατάλληλες κανονιστικές ρυθμίσεις στα χρέη που έχουν σωρευτεί στις επιχειρήσεις, ευέλικτη πρόσβαση στα υπάρχοντα χρηματοδοτικά εργαλεία, έργα υποδομών και συγκοινωνιακής διασύνδεσης.

Η ακρίβεια και το αυξημένο κόστος θέρμανσης και ενέργειας γονατίζει νοικοκυριά και επιχειρήσεις και   απαιτείται ενίσχυση λόγω της ορεινότητας και της παραμεθόριας ζώνης ώστε να σταματήσει η οικονομική αφαίμαξη, η αιμορραγία σε  νέους ανθρώπους που αναζητούν αλλού το μέλλον τους και να έλθει η ελπίδα για ένα καλύτερο αύριο στην περιοχή μας με περισσότερους νέους εδώ και όχι εργασιακούς μετανάστες σε τουριστικές περιοχές. 

 

 

Back to top button