Άργος ΟρεστικόΚαστοριά

Σκέψεις και θέσεις του Γιώργου Τ. Αλεξίου ενόψει των προσεχών Δημοτικών εκλογών

Εξηγήσεις για να λυθούν παρεξηγήσεις

1) Η εκλογή ενός άξιου Δημάρχου σε κάποιον Δήμο αποτελεί ευλογία γι’ αυτόν τον Δήμο κι ως εκ τούτου όλοι οι Δημότες του κατά τις αυτοδιοικητικές εκλογές (πρέπει να) ψηφίζουν για Δήμαρχο τον ικανότερον από τους υπάρχοντες υποψηφίους, δηλαδή αυτόν που θεωρούν ότι θα ωφελήσει περισσότερο τον τόπο τους.

2) Το εν λόγω δικαίωμα τής επιλογής και ψηφοδότησης ενός εκ των υποψηφίων Δημάρχων το έχουν άπαντες οι πολίτες, (πρέπει να) είναι δε απολύτως σεβαστό και παραδεκτό απ’ όλους. Βάσει αυτού του δικαιώματος, φορτικές “εγκλήσεις” παρατηρήσεις, διαμαρτυρίες κι “επιπλήξεις” σαν τις παρακάτω αναγραφόμενες, από οποιονδήποτε “εγκαλούντα” πολίτη σε οποιονδήποτε “εγκαλούμενον” ψηφοφόρο είναι κατακριτέες και υποτιμητικές για τον δεύτερο, πρέπει δε να θεωρούνται απ’ αυτόν υβριστικές και απαράδεκτες:

– “Εγκαλών”: Δεν πρέπει να υποστηρίζεις διά ζώσης και μέσω fb τον τάδε υποψήφιο, αλλά να υποστηρίζεις και να ψηφίσεις για Δήμαρχο, τον δείνα που υποστηρίζω και θα ψηφίσω εγώ (!).

– “Εγκαλούμενος’: Υποστηρίζω και θα ψηφίσω τον τάδε, επειδή τον θεωρώ αξιότερο και ικανότερον απ’ όλους τους άλλους.

– “Εγκαλών”: Δεν πρέπει να επικρίνεις τον τάδε υποψήφιο και να αναφέρεις τα τρωτά του σημεία, γιατί έτσι τον μειώνεις στους ψηφοφόρους τού Δήμου.

– “Εγκαλούμενος”: Αυτό είμαι υποχρεωμένος και πρέπει να το κάνω ως υπεύθυνος δημότης και το κάνω προς το συμφέρον του Δήμου, για να εκλεγεί δηλαδή ο δείνα, που πιστεύω ότι είναι ο πιο ικανός και άξιος.

– “Εγκαλών”: Θέλω να ψηφίσεις τον τάδε, επειδή υποσχέθηκε να με κάνει Αντιδήμαρχό του, ή επειδή… κ.λ.π., κ.λ.π.

– “Εγκαλούμενος”: Αυτό αφορά και θα ωφελήσει μόνο εσένα και όχι όλους τους Δημότες. Εγώ επέλεξα να ψηφίσω και θα ψηφίσω για Δήμαρχον αυτόν που πιστεύω ότι θα υποστηρίξει καλύτερα τα συμφέροντα του συνόλου των Δημοτών.

Καστοριά 28/9/2023

Γιώργος Τ. Αλεξίου

gabc1952.blogspot.com

 

 

Back to top button