Ελλάδα

Οικιακές Αναβαθμίσεις για να Ζητήσεις από τον Ιδιοκτήτη σου

Το γεγονός ότι το σπίτι που διαμένουμε δε βρίσκεται στην ιδιοκτησία μας, και άρα και η παραμονή μας σε αυτό δεν είναι εφ όρου ζωής (χωρίς να σημαίνει ωστόσο ότι δε θα είναι βραχυχρόνια), δεν θα πρέπει να είναι αιτία για να μην αισθανόμαστε άνετα μέσα σε αυτό. Μερικές φορές η ποιότητα του χώρου, απαιτεί παρεμβάσεις και αναβαθμίσεις, και σίγουρα κάποιες από αυτές, που ίσως να χαρακτηρίζονταν ως υψηλών απαιτήσεων και είχαν να κάνουν με προσωπικές προτιμήσεις, να πρέπει πράγματι να επιβαρύνουν τον ενοικιαστή. Για κάποιες άλλες όμως, τα έξοδα για την εκτέλεση των απαιτούμενων διεργασιών, ανήκουν στον ιδιοκτήτη, αφού άλλωστε η αξία του οικήματος θα αυξηθεί, γεγονός που μπορεί να εκμεταλλευτεί στα επόμενα συμφωνητικά.

Σκοπός αυτού του άρθρου, είναι να δούμε μερικές από τις οικιακές αναβαθμίσεις, που δεν συνιστούμε να αναλάβεις, χωρίς να ενημερώσεις τον κάτοχο, και κυρίως, χωρίς να αιτηθείς τη χρηματοδότησή τους. 

  • Ζητήματα Ασφαλείας

Στην κορυφή της λίστας μας, τοποθετούμε όσα σχετίζονται με το πιο μείζον απαιτούμενο, δηλαδή την ακεραιότητα και την προστασία μας. Πόρτα ασφαλείας με τελευταία τεχνολογία κλειδώματος, θυροτηλέφωνο με κάμερα, ακόμη και αισθητήρες καπνού, θα βελτιώσουν την καθημερινότητά σας.

  • Ενέργεια και Άνεση

Ένα από τα σημαντικότερα χαρακτηριστικά και πλεονεκτήματα σε ένα σπίτι, είναι η άνεση που προσφέρει στους κατοίκους του, μέσω της καλής ενεργειακής κλάσης, και της ενεργειακής του αποδοτικότητας. Για την εξασφάλιση αυτών, υπάρχει μια σειρά τεχνικών που μπορούν να εφαρμοστούν κατά το κατασκευαστικό στάδιο, αλλά αν αυτό δεν έχει συμβεί, μεταγενέστερες παρεμβάσεις είναι εφικτές. Η συνηθέστερη είναι η τοποθέτηση σύγχρονων κουφωμάτων αλουμινίου, ενώ ακολουθούν η προστασία από την έντονη ηλιακή ακτινοβολία με την εγκατάσταση πέργκολας ή τέντας με ανθεκτικά τεντόπανα ΝΥΦΑΝ σε διάφορα σχέδια και χρώματα και άλλες αξιόπιστες εταιρείες που θα προτείνει ο αντίστοιχος τεχνικός, και τα έξυπνα συστήματα θέρμανσης-ψύξης με ενσωματωμένο ανιχνευτή. 

Οι πρακτικές αυτές, εκτός από την άνετη διαβίωση, συνδέονται και με την προστασία του περιβάλλοντος, αλλά και την μείωση στο κόστος των λογαριασμών σας.
Τα αποτελέσματα των παραπάνω λύσεων, μπορούν να ενισχυθούν ακόμη περισσότερο μέσα από τις δικές σας συνήθειες, όπως η χρήση οικονομικών λαμπτήρων LED και ηλεκτρικών συσκευών υψηλής ενεργειακής κλάσης. Ένας παράγοντας προς εξέταση σχετιζόμενος με το ύψος των λογαριασμών σας, είναι ο πάροχος ενέργειας που έχετε επιλέξει. Το μονοπώλιο στο συγκεκριμένο πεδίο έχει καταργηθεί, κι έτσι μπορείτε να επιλέξετε ανάμεσα σε ένα πλήθος εναλλακτικών παρόχων, ανάμεσα στους οποίους ανήκει και το Revma Store.

  • Εκσυγχρονισμός Κουζίνας & Μπάνιου

Η κουζίνα και το μπάνιο αποτελούν δύο πολύ βασικούς χώρους του σπιτιού, των οποίων η αισθητική και η λειτουργικότητα είναι κρίσιμες για την άνετη διαβίωση, για αυτό και σε με μια μερική ανακαίνιση είναι οι χώροι που δίνεται προτεραιότητα. Νέα ράφια, πάγκοι και ντουλάπες, είναι τα πιο απλά πράγματα που μπορείτε να ζητήσετε από τον ιδιοκτήτη σας, ή με λίγη περισσότερη προσπάθεια και με τις γνώσεις ενός επαγγελματία υδραυλικού στην Αθήνα από το episkeuazo.gr, η δημιουργία υποδοχής για πλυντήριο πιάτων. Αν πάλι είστε τυχεροί, μπορείτε να διαπραγματευτεί μετατροπές που θα τον ωφελήσουν σημαντικά μακροπρόθεσμα στην αξία του ακινήτου, ειδικά σε περίπτωση πώλησης. Για παράδειγμα, η εγκατάσταση κουζίνας που να δέχεται εντοιχιζόμενες συσκευές, προσδίδει μια εντελώς διαφορετική οπτική και δυναμική στο χώρο. 

Back to top button