Κόσμος

Νετανιάχου: «Είμαστε σε πόλεμο» – Τουλάχιστον 22 Ισραηλινοί νεκροι – Η Ελλάδα στο πλευρό του Ισραήλ

Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου δήλωσε ότι η χώρα του είναι σε πόλεμο, ύστερα από την αιφνιδιαστική επίθεση της παλαιστινιακής ισλαμιστικής οργάνωσης Χαμάς.



«Πολίτες του Ισραήλ, είμαστε σε πόλεμο, όχι σε επιχείρηση, όχι σε κλιμάκωση, σε πόλεμο», ανέφερε ο Ισραηλινός ηγέτης σε μαγνητοσκοπημένο μήνυμά του από το αρχηγείο του στρατού στο Τελ Αβίβ.

“Ο εχθρός θα πληρώσει ένα τιμήμα που δεν φαντάζεται”.
“Είμαστε σε πόλεμο και θα νικήσουμε”.

Νωρίτερα ο υπουργός Άμυνας Γιόαβ Γκάλαντ απηύθυνε αντίστοιχο μήνυμα. Το Ισραήλ επιστράτευσε τους εφέδρους και ο Γκάλαντ δήλωσε ότι το «Ισραήλ θα κερδίσει αυτόν τον πόλεμο».

Τουλάχιστον 22 Ισραηλινοί σκοτώθηκαν από την επίθεση που εξαπέλυσε η Χαμάς εναντίον του Ισραήλ, όπως μετέδωσε πριν από λίγο το ισραηλινό δίκτυο N12 NEWS.



ΥΠΕΞ: Άμεση καταδίκη της σημερινής επίθεσης κατά του Ισραήλ – Η Ελλάδα στο πλευρό του Ισραήλ

Άμεση ήταν η καταδίκη, από το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών, της σημερινής επίθεσης κατά του Ισραήλ.  «Η Ελλάδα καταδικάζει απερίφραστα τη σημερινή εκτόξευση ομορβροντίας ρουκετών από τη Γάζα κατά του Ισραήλ. Η Ελλάδα στέκεται στο πλευρό του Ισραήλ και ανησυχεί βαθύτατα από αυτή την απαράδεκτη κλιμάκωση της βίας» τονίζεται σε ανάρτηση του υπουργείου Εξωτερικών στην πλατφόρμα Χ (πρώην Twitter).
Τη σημερινή εκτόξευση ομοβροντίας ρουκετών κατά του Ισραήλ, καταδίκασε και η πρεσβεία της Ελλάδας στο Τελ Αβίβ με ανάρτησή της στο Twitter, διαμηνύοντας ταυτόχρονα: «Στεκόμαστε στο πλευρό του Ισραήλ».

ΑΠΕ

Back to top button