Κόσμος

Ο Πολ ΜακΚάρτνεϊ μοιράζεται τις ιστορίες πίσω από τα πιο γνωστά τραγούδια του σε νέο podcast

Ο Σερ Πολ ΜακΚαρτνεϊ αναλύει τους ανθρώπους, τις εμπειρίες και την τέχνη που τον έχουν εμπνεύσει για τη δημιουργία των τραγουδιών του σε νέο podcast.

Ο σταρ των Beatles στο podcast «McCartney: A Life in Lyrics» 24 επεισοδίων εμβαθύνει στη δημιουργική διαδικασία της στιχουργικής μαζί με τον βραβευμένο με Πούλιτζερ Ιρλανδό ποιητή Πολ Μαλντούν.

Σε κάθε επεισόδιο οι ΜακΚάρτνεϊ και Μαλντούν θα επικεντρώνονται σε ένα τραγούδι από τον μακρύ κατάλογο του πρώην μέλους των Beatles, που περιλαμβάνει τις πρώτες επιτυχίες του θρυλικού συγκροτήματος, αλλά και τη σόλο καριέρα του και θα αποκαλύπτουν τις ιστορίες πίσω από αυτά.

Τα επεισόδια θα είναι ένας συνδυασμός «master class, απομνημονευμάτων και αυτοσχέδιου ταξιδιού» με τον βετεράνο της μουσικής, αναφέρεται στην παρουσίαση του podcast.

Στο πρώτο επεισόδιο ο Σερ Πολ ΜακΚάρτνεϊ και ο Ιρλανδός ποιητής συζητούν πώς η Σοβιετική Ένωση επηρέασε το τραγούδι των Beatles του 1968 «Back In The USSR». Ο τραγουδιστής εξηγεί ότι εμπνεύστηκε από το «Back In The USA» του Τσακ Μπέρι.

Οι συζητήσεις του Πολ ΜακΚάρτνεϊ και του Πολ Μαλντούν ηχογραφήθηκαν τα τελευταία χρόνια, καθώς συνεργάστηκαν για το βιβλίο «The Lyrics: 1965 to Present».

Το βιβλίο κυκλοφόρησε το 2021 και περιλαμβάνει 154 τραγούδια απ’ όλα τα στάδια της καριέρας του Πολ ΜακΚάρτνεϊ, τα χρόνια στους Beatles, στους Wings και τη σόλο πορεία του.

«Όταν ακούσαμε ξανά τις ηχογραφήσεις, συνειδητοποιήσαμε ότι συνέβαινε κάτι πολύ ιδιαίτερο σε αυτές τις συνομιλίες» εξήγησε ο Μαλντούν στο εισαγωγικό επεισόδιο. «Ήταν ο ΜακΚάρτνεϊ χωρίς φίλτρα» ανέφερε.

ΑΠΕ

Back to top button