Ελλάδα

Κατακτώντας Έναν Υγιή Και Ευτυχισμένο Τρόπο Ζωής

Το ταξίδι μας σε αυτό τον πλανήτη είναι απρόβλεπτο και η κατάκτηση της ευτυχίας προϋποθέτει τον επιτυχή συνδυασμό πολλών παραγόντων, χωρίς ωστόσο αυτό να σημαίνει ότι ακολουθεί γραμμική πορεία. Σε κάθε περίπτωση, είναι λογικό να επιθυμούμε να αξιοποιήσουμε και να απολαύσουμε αυτό το ταξίδι στο έπακρον, και για αυτό επιστρατεύουμε κάθε δυνατό μέσο. Πόσο εφικτό είναι ωστόσο, να καταφέρουμε να αισθανθούμε βαθιά χαρά και ηρεμία, όταν ο τρόπος ζωής μας δεν είναι υγιής; Όταν δεν φροντίζουμε επαρκώς το σώμα αλλά και το πνεύμα μας; Όπως εύκολα μπορούμε να προβλέψουμε, οι συνιστώσες αυτές επηρεάζουν σημαντικά την ικανότητα να κατακτήσουμε τη διαβίωσή μας με κύριο χαρακτηριστικό την ευεξία.

Έτσι, στο παρόν άρθρο, επικεντρωνόμαστε σε συμβουλές και πρακτικές, θεμελιώδεις για την μεταγενέστερη αύξηση των ευτυχισμένων στιγμών.

  • Επιβραβεύοντας το Σώμα μας

Το σώμα μας είναι το “εργαλείο” δια μέσω του οποίου έχουμε την ευκαιρία να υλοποιήσουμε και να βιώσιμε τις αγαπημένες μας δραστηριότητες, στιγμές και όνειρα.

Έτσι, η σχέση μας μαζί του δε θα μπορούσε παρά να είναι ανταποδοτική.
Εκείνο μας βοηθά να εξασφαλίσουμε τα παραπάνω, κι εμείς το φροντίζουμε, ενδυναμώνοντας και υποστηρίζοντάς το όταν είναι απαραίτητο, για να μπορέσει να συνεχίσει την “προσφορά” του. Το πρώτο βήμα, είναι ένας ισορροπημένος διατροφικός προγραμματισμός, πλούσιος σε φρούτα, λαχανικά, πρωτεΐνες και υδατάνθρακες, που να μας προσφέρει ενέργεια και ανθεκτικότητα. Εάν αδυνατούμε να διαμορφώσουμε μόνοι μας το αντίστοιχο πρόγραμμα, ή αν νιώθουμε ότι έχουμε την ανάγκη επιτήρησης και επαγγελματικών συμβουλών, διατροφολόγοι στην Νίκαια και την περιοχή κατοικίας σας, βρίσκονται ένα κλικ μακριά. Ταυτόχρονα, δεν πρέπει να παραλείπεται η σωματική δραστηριότητα, κι ευτυχώς υπάρχει πλήθος εναλλακτικών επιλογών για να βρείτε αυτή που σας ταιριάζει, όπως το περπάτημα, το τρέξιμο,  η γυμναστική και ο χορός, το κολύμπι, η γιόγκα, κλπ. Όχι μόνο ενισχύεται ο οργανισμός μας, αλλά τονώνεται και η διάθεσή μας. 
Η έντονη άσκηση σε συνδυασμό με τη μεταβολή των διατροφικών συνηθειών, μπορεί να καταστήσει απαραίτητη την πρόσληψη ενισχυτικών συστατικών, που θα συναντήσετε σε κάθε πιστοποιημένο κατάστημα συμληρωμάτων διατροφής στην Νίκαια.

  • Φροντίζοντας την Ψυχή μας

Το θεμέλιο που βρίσκεται αντιδιαμετρικά τοποθετημένο, σχετίζεται με την εκμάθηση εργαλείων που διευκολύνουν την καθημερινότητά μας (πχ. Εξάσκηση θετικής σκέψης, διαχείριση του στρες, αντιμετώπιση κρίσεων, κλπ.. ), αλλά και γενικότερα με οτιδήποτε σχετίζεται και επιδρά στις σκέψεις και τα συναισθήματά μας. Ο διαλογισμός, η γνωσιακή ψυχοθεραπεία με τον Dr. Γρηγόρη Βασιλειάδη ή το θεραπευτή της επιλογής σας, η ηχοθεραπεία, αποτελούν που μας βοηθούν να προσεγγίσουμε την ψυχική αρμονία, εξελίσσοντας τον εαυτό μας και τις διαπροσωπικές μας σχέσεις.

Για να κατακτήσει κανείς λοιπόν κανείς, και ακόμη περισσότερο για να εδραιώσει έναν υγιή και ευτυχισμένο τρόπο ζωής, απαιτείται συνεχής και αφοσιωμένη προσπάθεια. Θέτοντας ο καθένας μας τις προτεραιότητές του, με βάση τις προσωπικές του αξίες για να επιτύχει τους στόχους του, μπορεί στο τέλος να κερδίσει μια πλούσια και γεμάτη ζωή. 

Back to top button