Δυτική ΜακεδονίαΚαστοριά

Το πρώτο κυβερνητικό άνοιγμα σε Αμανατίδη από το Μαξίμου! (βίντεο)

Τα πρώτα ανοίγματα με στόχο την επαναπροσέγγιση της ΝΔ με τους «αντάρτες» Περιφερειάρχες οι οποίοι κέρδισαν στη μάχη του Β’ γύρου τις επιλογές της Πειραιώς, ξεκίνησε ήδη το Μέγαρο Μαξίμου σε μια προσπάθεια να σταλεί το μήνυμα πως θα προωθηθεί το κυβερνητικό σχέδιο σχετικά με την περιφερειακή ανάπτυξη και την αποκέντρωση.
Του Ζήση Πατσιαβά
Μάλιστα ο  υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργό, Θανάσης Κοντογεώργης, μιλώντας στον ΣΚΑΪ χρησιμοποίησε το παράδειγμα της Δυτικής Μακεδονίας, σημειώνοντας πως «στη συγκεκριμένη Περιφέρεια η ανεργία το 2019 ήταν στο 24% και τώρα είναι στο 14% και μας ενδιαφέρει η ενεργειακή μετάβαση και θέλουμε να συνεχιστεί μια θετική πορεία».

Χθες, ο Γιώργος Αμανατίδης από την πλευρά του στις δηλώσεις του στάθηκε ιδιαίτερα στο κομμάτι της συνεργασίας με την κυβέρνηση, τονίζοντας πως παρόλο τα όσα ακούστηκαν «η συνεργασία θα είναι δεδομένη».

Ο Πρωθυπουργός άμεσα θα συναντηθεί με όλους τους νέους Περιφερειάρχες για να συζητήσει πολιτικές για την περιφερειακή ανάπτυξη, την αποκέντρωση και τη μείωση των ανισοτήτων.

e-ptolemeos.gr

Back to top button