Καστοριάτελευταίες ειδήσεις

Εκπαιδευτικό σεμινάριο ΚΑΡΠΑ και χρήση απινιδωτή από το ΕΚΑΒ στους αστυνομικούς της Καστοριάς (φωτογραφίες)

Με αφορμή την «Παγκόσμια Ημέρα Επανεκκίνησης Καρδιάς» πραγματοποιήθηκε την 16-10-2023 στο Αστυνομικό Μέγαρο Καστοριάς εκπαιδευτικό σεμινάριο καρδιοπνευμονικής αναζωογόνησης «ΚΑΡΠΑ», πρώτων βοηθειών και χρήσης του Αυτόματου Εξωτερικού Απινιδωτή

Το σεμινάριο πραγματοποιήθηκε από διασώστες του ΕΚΑΒ του Γενικού Νοσοκομείου Καστοριάς στο αστυνομικό και πολιτικό προσωπικό των υπηρεσιών της Διεύθυνσης Αστυνομίας Καστοριάς

Με αφορμή την «Παγκόσμια Ημέρα Επανεκκίνησης Καρδιάς» πραγματοποιήθηκε την 16-10-2023 στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του Αστυνομικού Μεγάρου Καστοριάς, εκπαιδευτικό σεμινάριο καρδιοπνευμονικής αναζωογόνησης «ΚΑΡΠΑ», πρώτων βοηθειών και χρήσης του αυτόματου εξωτερικού απινιδωτή που εγκαταστάθηκε προ διμήνου στο Αστυνομικό Μέγαρο.

Το σεμινάριο υλοποιήθηκε από διασώστες του ΕΚΑΒ του Γενικού Νοσοκομείου Καστοριάς, σε αστυνομικό και πολιτικό προσωπικό των υπηρεσιών της Διεύθυνσης Αστυνομίας Καστοριάς.

Οι συμμετέχοντες στο σεμινάριο, εκπαιδεύτηκαν ενεργά σε προσομοίωση αντιμετώπισης περιστατικών για την αντιμετώπιση έκτακτων αναγκών, οι οποίες μπορούν να φανούν χρήσιμες τόσο σε αυτούς όσο και στον κοινωνικό τους περίγυρο, ενώ στο τέλος  του σεμιναρίου οι εκπαιδευόμενοι έλαβαν σχετική βεβαίωση παρακολούθησης.

Σκοπός του σεμιναρίου είναι τόσο η ενημέρωση και η εκπαίδευση των αστυνομικών, όσο και η πρόληψη, η έγκαιρη επέμβαση και η παροχή πρώτης βοήθειας, για τη διάσωση ανθρώπων που θα βρεθούν σε έκτακτη ανάγκη, διότι όταν υπάρχει η κατάλληλη γνώση, μπορούν να σωθούν ζωές.

Ο Διευθυντής της Διεύθυνσης Αστυνομίας Καστοριάς, Αστυνομικός Διευθυντής κ. Νικόλαος Έξαρχος ευχαρίστησε εγκάρδια τους διασώστες του ΕΚΑΒ, οι οποίοι με προθυμία και επαγγελματισμό, βοήθησαν τους εκπαιδευόμενους, μέσα από τη θεωρητική εκπαίδευση αλλά και την πρακτική εξάσκηση, να κατανοήσουν καλύτερα τις πρώτες βοήθειες που πρέπει να δοθούν στον άνθρωπο που έχει ανάγκη.

Πανομοιότυπα σεμινάρια προγραμματίζονται και στο άμεσο μέλλον, καθότι τέτοιες δράσεις προάγουν την υγεία και καθιστούν τους επαγγελματίες ικανότερους να ανταποκριθούν σε καταστάσεις έκτακτης ανάγκης.

 

 

Back to top button