Άργος ΟρεστικόΚαστοριάτελευταίες ειδήσεις

Εγκληματική ομάδα διέπραξε 3 κλοπές σε σπίτια στην Καστοριά και 1 απόπειρα κλοπής

Εξιχνιάσθηκαν από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Καστοριάς, σε συνεργασία με αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της ίδιας Υπηρεσίας, της Ομάδας Πάταξης Διασυνοριακού Εγκλήματος (Ο.Π.Δ.Ε.) του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Μεσοποταμίας, του Αστυνομικού Τμήματος Άργους Ορεστικού, του Τμήματος Ασφάλειας Κοζάνης και του Αστυνομικού Τμήματος Βοΐου, τέσσερις (4) διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών, (3 τετελεσμένες και 1 σε απόπειρα), από οικίες που διαπράχθηκαν κατά το χρονικό διάστημα από 08-02-2023 έως 13-08-2023, στην ευρύτερη περιοχή της Καστοριάς.

Για τις υποθέσεις αυτές σχηματίστηκε ποινική δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα σε βάρος αλλοδαπού, για σύσταση εγκληματικής ομάδας και διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών.

Ειδικότερα, μετά από ενδελεχή έρευνα, αξιολόγηση και αξιοποίηση στοιχείων, προέκυψε ότι το ανωτέρω χρονικό διάστημα, ο προαναφερόμενος από κοινού με άγνωστα άτομα, τα στοιχεία των οποίων αναζητούνται να ταυτοποιηθούν, αφού διέρρηξαν -4- οικίες στην ευρύτερη περιοχή της Καστοριάς, εισήλθαν εντός αυτών και αφαίρεσαν από -3- οικίες συνολικά κοσμήματα και χρυσαφικά αξίας περίπου -2.050- ευρώ, τα χρηματικά ποσά των -2.500- ευρώ και των -120- δολαρίων Αυστραλίας, καθώς και -1- κινητό τηλέφωνο, ενώ από -1- οικία δεν αφαίρεσαν τίποτα.

Ειδικότερα, μετά αστυνομικές εξακριβώσεις διαπιστώθηκε ότι, ο προαναφερόμενος αλλοδαπός είχε συνενωθεί με άλλα άτομα σε εγκληματική ομάδα, με σκοπό τη διάπραξη διακεκριμένων κλοπών από οικίες σε περιοχές της Καστοριάς.

Ως προς τη μεθοδολογία δράσης (modus operandi) των ανωτέρω εξακριβώθηκε ότι, αφού παραβίαζαν κύριες εισόδους οικιών, εισέρχονταν στο εσωτερικό τους, αφαιρώντας από αυτές κοσμήματα, χρυσαφικά και χρηματικά ποσά.

Από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Καστοριάς συνεχίζονται οι έρευνες για την ταυτοποίηση των στοιχείων των συνεργών του αλλοδαπού, ενώ η  σχηματισθείσα δικογραφία θα υποβληθεί στην κα. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Καστοριάς.

Back to top button