Δυτική ΜακεδονίαΕκδηλώσειςΚαστοριάτελευταίες ειδήσεις

Εορτασμός του προστάτη της Αστυνομίας Μεγαλομάρτυρα Αγίου Αρτεμίου και της «Ημέρας της Αστυνομίας» (φωτογραφίες) 

Πραγματοποιήθηκαν εορταστικές εκδηλώσεις στις Διευθύνσεις Αστυνομίας Γρεβενών, Καστοριάς, Κοζάνης και Φλώρινας

Με αφορμή την εορτή του Προστάτη της Ελληνικής Αστυνομίας, οι Υπηρεσίες και το προσωπικό της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Δυτικής Μακεδονίας, πραγματοποίησαν εθελοντική αιμοδοσία  

Σήμερα Παρασκευή, 20 Οκτωβρίου 2023, εορτάστηκε με λαμπρότητα, η «Ημέρα της Αστυνομίας» και του Προστάτη του Σώματος, Μεγαλομάρτυρα Αγίου Αρτεμίου.

 

Στην Κοζάνη, έδρα της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Δυτικής Μακεδονίας, τελέσθηκε Θεία Λειτουργία στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Νικολάου και Δοξολογία χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Σερβίων & Κοζάνης κ. Παύλου στον ίδιο ναό, ενώ στη συνέχεια αναγνώστηκε η Ημερήσια Διαταγή του κ. Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας.

Στην εκδήλωση παρέστησαν εκτός από τον Γενικό Περιφερειακό Αστυνομικό Διευθυντή Δυτικής Μακεδονίας, Ταξίαρχο κ. Σπυρίδων Διόγκαρη,  ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σερβίων & Κοζάνης κ. Παύλος, ο Υφυπουργός Εσωτερικών αρμόδιος για θέματα Μακεδονίας – Θράκης κ. Ευστάθιος Κωνσταντινίδης, ο Βουλευτής της Π.Ε. Κοζάνης, κ. Παρασκευάς Κουκουλόπουλος, ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας, κ. Γεώργιος Κασαπίδης, η Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Κοζάνης, κα. Αικατερίνη Δαδαμόγια, ο Αντιπεριφερειάρχης Ψηφιακής Μετάβασης, Πράσινου Μετασχηματισμού, Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης και Καινοτομίας,  κ. Στέργιος Κιάνας, ο νεοεκλεγείς Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας, κ. Γεώργιος Αμανατίδης, ο Δήμαρχος Κοζάνης, κ. Λάζαρος Μαλούτας, ο Δήμαρχος Βοΐου, κ. Χρήστος Ζευκλής,  o Διοικητής της 9ης Ταξιαρχίας Πεζικού, Ταξίαρχος κ. Κοσμάς Καλμανίδης, ο Διοικητής της Περιφερειακής Πυροσβεστικής Διοίκησης Δυτικής Μακεδονίας, Αρχιπύραρχος κ. Κωνσταντίνος Τσαλίκης, ανώτατοι απόστρατοι αξιωματικοί της Ελληνικής Αστυνομίας, ο πρόεδρος της Ένωσης Αξιωματικών Ελληνικής Αστυνομίας Δυτικής Μακεδονίας, κ. Δημήτριος Μανταλιάς, ο Γενικός Γραμματέας της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Κοζάνης, κ. Παναγιώτης Βαζούρας, η καθηγήτρια κα. Ανδρονίκη Καταραχιά ως εκπρόσωπος του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας, η Αναπληρώτρια Διευθύντρια της Περιφερειακής Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δυτικής Μακεδονίας, κα. Δέσποινα Παπαδοπούλου, ο Διοικητής του Γενικού Νοσοκομείου Κοζάνης, κ. Δημήτριος Σιόλιος, η Διευθύντρια Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης της Π.Ε. Κοζάνης, κα. Βασιλική Βόντσα, ο Διευθυντής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης της Π.Ε. Κοζάνης, κ. Αθανάσιος Παπαευαγγέλου, ο πρόεδρος της Περιφερειακής Ομοσπονδίας ατόμων με αναπηρία Δυτικής Μακεδονίας, κ. Ηλίας Γιώτας, ο πρόεδρος του συλλόγου ατόμων με αναπηρία της Π.Ε. Κοζάνης, κ. Μιχαήλ Μήγγος, εκπρόσωποι Δικαστικών Αρχών, πρόεδροι και εκπρόσωποι των συλλόγων αποστράτων Κοζάνης και Εορδαίας, εκπρόσωποι των φορέων, απόστρατοι αστυνομικοί, εκπρόσωποι του δημοσιογραφικού χώρου, της κοινωνικοπολιτικής ζωής της τοπικής κοινωνίας, καθώς και πολίτες της περιοχής.

Μετά το πέρας της Δοξολογίας πραγματοποιήθηκε δεξίωση στην αίθουσα «Μ. Αλέξανδρος» της Λέσχης Αξιωματικών Φρουράς Κοζάνης, στην οποία συμμετείχαν ο Αιδεσιμολογιώτατος Πρωτοπρεσβύτερος πατέρας Δημήτριος Χαρισίου, Προϊστάμενος του Ιερού Μητροπολιτικού Ναού Αγίου Νικολάου Κοζάνης, ο οποίος μίλησε για τον βίο του Μεγαλομάρτυρα Προστάτη της Ελληνικής Αστυνομίας Αγίου Αρτεμίου, οι Ιεροψάλτες του Συλλόγου Βυζαντινής & Παραδοσιακής μουσικής της Περιφερειακής Ενότητας Κοζάνης «Οι Τρεις Ιεράρχαι», οι οποίοι έψαλαν το απολυτίκιο του Αγίου Αρτεμίου, καθώς και ύμνους προς τιμήν του Αγίου, ενώ την εκδήλωση πλαισίωσε μουσικά η στρατιωτική μουσική της 9ης Μηχανοποιημένης Ταξιαρχίας.

Ανάλογες εκδηλώσεις πραγματοποιήθηκαν στις Διευθύνσεις Αστυνομίας Γρεβενών, Καστοριάς και Φλώρινας, στις οποίες παρέστησαν εκπρόσωποι πολιτικών και στρατιωτικών αρχών, καθώς και εκπρόσωποι φορέων της περιοχής.

Στο πλαίσιο πρωτοβουλίας του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας με αφορμή τον εορτασμό του Προστάτη του Σώματος και της «Ημέρας της Ελληνικής Αστυνομίας» το προσωπικό των Αστυνομικών Υπηρεσιών της Δυτικής Μακεδονίας συμμετείχε ενεργά και στην πανελλαδική εθελοντική αιμοδοσία του προσωπικού της Ελληνικής Αστυνομίας, από 18 έως και 20-10-2023 για την ενίσχυση της τράπεζας αίματος της Αστυνομίας. 

 

 

Back to top button