Καστοριά

Το Επιμελητήριο Καστοριάς για την επικείμενη βεβαίωση οφειλόμενων τελών ΓΕΜΗ από τις ΔΟΥ για είσπραξη από την ΑΑΔΕ

Το Επιμελητήριο Καστοριάς ενημερώνει τα μέλη του, για επικείμενη βεβαίωση οφειλόμενων τελών ΓΕΜΗ  από τις Δημόσιες Οικονομικές Υπηρεσίες (Δ.Ο.Υ) και τα Κέντρα Βεβαίωσης και Είσπραξης (ΚΕ.Β.ΕΙΣ).

Με το ΦΕΚ 5306/05-09-2023, ορίστηκαν οι διαδικασίες είσπραξης εσόδων υπέρ Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος (Κ.Ε.Ε.Ε) από τις Δημόσιες Οικονομικές Υπηρεσίες (Δ.Ο.Υ) και τα Κέντρα Βεβαίωσης και Είσπραξης (ΚΕ.Β.ΕΙΣ).

Όλοι οι εγγεγραμμένοι στο ΓΕΜΗ, που υποχρεούνται να καταβάλλουν το ετήσιο «τέλος τήρησης της μερίδας τους» στο ΓΕΜΗ, μέσα στις προθεσμίες που ορίζει η ΚΥΑ 79752/30-12-2014 (ΦΕΚ Β΄2623/31-12-2014), δηλαδή εντός της κάθε ετήσιας χρήσης και σε περίπτωση που κάποιος υπόχρεος δεν το καταβάλλει μέσα στις προβλεπόμενες προθεσμίες και δεν έχει διαγραφεί από το Γ.Ε.ΜΗ., το εν λόγω τέλος (σύμφωνα με το άρθρο 3 της ΚΥΑ), αποστέλλεται στη Φορολογική Διοίκηση για  βεβαίωση και είσπραξη με βάση τις διατάξεις του κώδικα Είσπραξης Δημοσίων Εσόδων (ΚΕΔΕ).

Επίσης τα μέλη μας εκείνα (φυσικά/νομικά πρόσωπα) που έχουν διακόψει τις εργασίες τους χωρίς όμως να έχουν ενημερώσει ως όφειλαν τα Μητρώα του Επιμελητηρίου μας, θα πρέπει άμεσα να προσκομίσουν στην Υπηρεσία μας τη σχετική «Βεβαίωση Διακοπής Εργασιών» που υπέβαλλαν  στη Δ.Ο.Υ. προκειμένου να ενημερωθεί ο Φάκελός τους και να επανακαθοριστούν οι σχετικές οφειλές τους.

ΕNHMEΡΩΝΟΥΜΕ και ΚΑΛΟΥΜΕ όλους τους εγγεγραμμένους στο ΓΕΜΗ , που τυχόν ΟΦΕΙΛΟΥΝ ΤΕΛΗ ΤΗΡΗΣΗΣ ΜΕΡΙΔΑΣ στο ΓΕΜΗ, ΝΑ ΤΑ ΤΑΚΤΟΠΟΙΗΣΟΥΝ/ΕΞΟΦΛΗΣΟΥΝ,

Κατόπιν αυτών, προς αποφυγή ταλαιπωρίας και βεβαίωσης στη ΔΟΥ τυχόν οφειλών στο ΓΕΜΗ, συστήνεται η τακτοποίηση τους, το συντομότερο δυνατόν προκειμένου να μη γίνει βεβαίωση τους στη Δ.Ο.Υ., δεδομένου ότι η διαδικασία βεβαίωσής αυτών , αναμένεται να αρχίσει άμεσα.

Για περισσότερες πληροφορίες παρακαλούμε όπως επικοινωνείτε στα παρακάτω τηλέφωνα:

2467027537,2467028981  για ΤΜΗΜΑ ΜΗΤΡΩΟ-ΓΕΜΗ εσωτερική  γραμμή 1

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΤΜΗΜΑ  εσωτερική  γραμμή 2

 

 

 

Back to top button