Καστοριά

Η εκδρομή του Συλλόγου “Φίλοι Μουσείου Μακεδονικού Αγώνα Καστοριάς”

Ο Σύλλογός μας “Φίλοι Μουσείου Μακεδονικού Αγώνα Καστοριάς” το Σαββατοκύριακο της 28ης Οκτωβρίου 2023 πραγματοποίησε την εκδρομή του, κατά τη διάρκεια της οποίας:
-επισκεφτήκαμε το Καλπάκι Ιωαννίνων, ξεκινώντας από το Πολεμικό του Μουσείο και, στη συνέχεια, παρακολουθήσαμε την εξαιρετική αναπαράσταση της Μάχης στο Καλπάκι.
-Ακολούθως περάσαμε στην Αλβανία, και διανυκτερεύσαμε στο Αργυρόκαστρο. Στις 28 Οκτωβρίου συμμετείχαμε στον λαμπρό εορτασμό της μεγάλης Εθνικής μας Επετείου στην Ελληνική Κοινότητα στους Βουλιαράτες. Η επαφή και επικοινωνία μας με τον εκεί Ελληνισμό μάς άφησε άφωνους και γέμισε την ψυχή μας με πρωτόγνωρη συγκίνηση.
-Αφού περπατήσαμε στο κέντρο της, σαν σε ταινία εποχής, πόλης του Αργυροκάστρου κι ανεβήκαμε στο κάστρο της, διανυκτερεύσαμε στους Αγίους Σαράντα, περιηγηθήκαμε την πόλη και αποβραδίς και το πρωί της 29ης Οκτωβρίου, ενώ, πριν αναχωρήσουμε, επισκεφτήκαμε τον πολύ ενδιαφέροντα αρχαιολογικό χώρο του Βουθρωτού.
Ο Σύλλογός μας ευχαριστεί θερμά όλους όσοι μας εμπιστεύτηκαν και συμμετείχαν στην Προσκυνηματική μας εκδρομή, καθώς και τη φίλη και μέλος του Μουσείου μας συγγραφέα κ. Σταματία Καραγεωργίου, που, με τις γνώσεις της, πλούτισε την εκδρομή μας και της έδωσε μιαν άλλη διάσταση, αλλά και το τουριστικό γραφείο του κ. Φουρκιώτη για την άψογη συνεργασία μας. Και σε άλλες εκδρομές ευχόμαστε, το ίδιο πετυχημένες!
                                                       Για το Δ.Σ.
                                 Ο Πρόεδρος                           Ο Γεν. Γραμματέας
                                Μάρκος Λάτσιος                     Νίκος Παπασταύρος

Back to top button