ΕκδηλώσειςΚαστοριάΝεστόριοτελευταίες ειδήσειςφωτορεπορτάζ

Οι εκδηλώσεις τιμής και μνήμης σε Ζούζουλη και Επταχώρι (σειρά φωτογραφιών)

Με την πρέπουσα λαμπρότητα αποτίσαμε φόρο τιμής στους ήρωες πεσόντες του Έπους του ’40 στο χώρο της θυσίας του πρώτου Έλληνα αξιωματικού Αλεξάνδρου Διάκου, στη Ζούζουλη Καστοριάς.
Ακολούθησε κατάθεση στεφάνων στις προτομές των ηρώων, στην έδρα του στρατηγείου του Αποσπάσματος Πίνδου, κατά την έναρξη του ελληνοϊταλικού πολέμου υπό τον Κωνσταντίνο Δαβάκη στο ιστορικό Επταχώρι.
Την κυβέρνηση εκπροσώπησε η Υφυπουργός Ενέργειας και Περιβάλλοντος κ. Αλεξάνδρα Σδούκου ενώ πλήθος κόσμου συμμετείχε ακούγοντας με συγκίνηση την αφήγηση των ηρωικών γεγονότων των πρώτων ημερών του πολέμου.
Για τρίτη συνεχόμενη χρονιά τελούμε επισήμως λαμπρές εκδηλώσεις μνήμης των ηρώων του Έπους του ’40, την πρώτη Κυριακή μετά την 28η Οκτωβρίου επιδιώκοντας την ανάδειξη της χρυσής αυτής σελίδας της ιστορίας του έθνους μας, στο χώρο που διαδραματίστηκαν οι πράξεις ηρωισμού και θυσίας στα σύνορα της Δυτικής Μακεδονίας και της Ηπείρου.
Πρότυπα μας οι ήρωες πεσόντες του Έπους του ’40 που μας εμπνέουν και μας οδηγούν με το παράδειγμα τους για νέους αγώνες στη σημερινή εποχή για το καλό της πατρίδας μας.
Γιώργος Κασαπίδης

 

 

Back to top button