Καστοριά

Μανιάκοι: Μαθητές του Γυμνασίου φύτεψαν χρυσάνθεμα στο προαύλιο του σχολείου (φωτογραφίες)

Με αυτό το καταπληκτικό Δ.Σ. Γονέων και Κηδεμόνων και αυτούς τους υπέροχους γονείς, δεν μπορούσε να γίνει κάτι λιγότερο!

Στο σχολείο μας έλαβε χώρα μια όμορφη δράση που είχε ως αποτέλεσμα να αλλάξει ριζικά η εξωτερική εικόνα του σχολείου, που μέχρι πρότινος έδειχνε απεριποίητη και αδιάφορη. Οι μαθητές, οι γονείς και το Δ.Σ. του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων, με πρόεδρο την κ. Γιώτα Φραντζή και με αξιοθαύμαστη προθυμία ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμά μας να προσφέρουν στο σχολείο χρυσάνθεμα, ενώ με ακόμη μεγαλύτερη προθυμία και όρεξη προσήλθαν μικροί και μεγάλοι στο προαύλιο ένα Κυριακάτικο απόγευμα για να τα φυτέψουμε.
Με φτυάρια στα χέρια γονείς και μαθητές, με κέφι και εργατικότητα, μετέτρεψαν σε λίγες ώρες το μουντό προαύλιο σε μια πολύχρωμη παλέτα από όμορφα, φθινοπωρινά λουλούδια. Τα παιδιά μάλιστα δεσμεύτηκαν ότι θα τα ποτίζουν και θα διατηρούν το προαύλιο καθαρό. Για όλα αυτά, το σχολείο εκφράζει ένα μεγάλο «ευχαριστώ».
Επίσης οι γονείς δεν έχασαν ευκαιρία και έκαναν όσες περισσότερες εργασίες μπορούσαν, όπως το ξεχορτάριασμα του προαυλίου, μπάζωμα επικίνδυνης λακούβας, προσπάθεια να ξεβουλώσει η γούρνα των βρυσών, κλπ, κλπ, κλπ…

Για άλλη μια φορά έγινε φανερή η αξία του εθελοντισμού και της συνεργασίας, όταν υπάρχει ο κοινός στόχος της βελτίωσης και αναβάθμισης του χώρου του σχολείου μας. Ελπίζουμε ότι παρόμοιες δράσεις θα γίνονται πολλές στο μέλλον, για να πετύχουμε ποικίλους στόχους.

gym-maniak.kas.sch.gr

Back to top button