Καστοριά

Νοικοκυροσύνη σημαίνει… (του Αντώνη Παπαδόπουλου)

Π ό ν ε σ α ν πολύ κάποιοι αριστεροφανείς που άκουσαν από χείλη αρχηγού κόμματος, απόψεις περί επιστροφής στη νοικοκυρεμένη Ελλάδα. Γιατί πόνεσαν;
Μία και μόνο μία είναι η λογική εξήγηση: Κατά την λογική τους (αριστερή λογική;) σήμερα που λουζόμαστε τα απόνερα μιας πτώχευσης με σκληρή εταιρική εποπτεία, είμαστε πιο νοικοκυρεμένη χώρα από τις δεκαετίες του 80 και του 90.
Α ς δ ο ύ μ ε τι σημαίνει η λέξη «νοικοκυροσύνη», ώστε να καταλάβουμε πόσο δίκιο ή άδικο έχουν οι αριστεροί ιεροφάντες που έχουν πιάσει τους επαναστατικούς άμβωνες και διακηρύττουν με λάβρο ιδεασμό την αριστεροσύνη.
Ν ο ι κ ο κ υ ρ ο σ ύ ν η, σημαίνει να αποφασίζεις αυτό που ονειρεύεσαι να πράξεις, σύμφωνα με τις δικές σου ανάγκες και όχι με τις ληστρικές ντιρεκτίβες της Ευρωπαϊκής Ένωσης. (Διάλεξε: δεκαετία 1980-90 ή 2020;)
Ν ο ι κ ο κ υ ρ ο σ ύ ν η, σημαίνει να έχεις το δικαίωμα να βάλεις ένα κεραμίδι πάνω από το κεφάλι σου κι όχι να σε τιμωρούν με ΕΝΦΙΑ ή με ΦΑΝΤΣ ! Όχι να σε πετούν ανάλγητα στον δρόμο και να μην κουνιέται φύλλο. (Διάλεξε: δεκαετία 1980-90 ή 2020;)
Ν ο ι κ ο κ υ ρ ο σ ύ ν η, σημαίνει να εγκαταλείπεις το πατρικό στο χωριό, να αποποιείσαι τον ιδρώτα των γονέων σου, να συμβάλλεις στην ερήμωση της επαρχίας, στην εγκατάλειψη των συνόρων, γιατί ο νεοφιλελεύθερος «κομμουνισμός», δε σου συγχωρεί την πολυτέλεια ενός αγροτόσπιτου (Διάλεξε: δεκαετία 1980-90 ή 2020;).
Ν ο ι κ ο κ υ ρ ο σ ύ ν η, σημαίνει να σε υπολογίζουν και να σε σέβονται οι εταίροι κι όχι να σε αποκαλούν τεμπέλη, λαμόγιο, ψεύτη ή χρήσιμο ηλίθιο. (Διάλεξε: δεκαετία 1980-90 ή 2020;)
Ν ο ι κ ο κ υ ρ ο σ ύ ν η, σημαίνει να έχεις εργασιακά δικαιώματα που προστατεύονται από τις εργασιακές συμβάσεις. (Διάλεξε: δεκαετία 1980-90 ή 2020;)
Ν ο ι κ ο κ υ ρ ο σ ύ ν η, σημαίνει να μπορείς να βοηθήσεις το παιδί σου που βγαίνει στη ζωή με χίλια δυο κωλόχαρτα πληρωμένα ακριβά και αντί αναγνώρισης, να ξενιτεύεται προς αναζήτηση αξιοπρέπειας. (Διάλεξε: δεκαετία 1980-90 ή 2020;)
Ν ο ι κ ο κ υ ρ ο σ ύ ν η, σημαίνει να μην έχεις το παιδί στην παιδική κάμαρη μέχρι τα σαράντα του, γιατί η ασύδοτη αγορά θέλει εξωπραγματικά νοίκια και μεσαιωνικές συνθήκες εργασίας. (Διάλεξε: δεκαετία 1980-90 ή 2020;)
Ν ο ι κ ο κ υ ρ ο σ ύ ν η, σημαίνει να μπορείς να βοηθήσεις το παιδί σου να φτιάξει δική του οικογένεια και να έχει το δικαίωμα να αποκτήσει «καρπόν κοιλίας», ώστε να προστατέψει τη χώρα από τον μελλούμενο δημογραφικό εφιάλτη. (Διάλεξε: δεκαετία 1980-90 ή 2020;)
Ν ο ι κ ο κ υ ρ ο σ ύ ν η, σημαίνει να έχεις το δικαίωμα να αγοράσεις το προϊόν της ετικέτας που αρέσει σε σένα κι όχι αυτό που σου επιβάλλουν οι ασύδοτοι κερδοσκόποι και οι νεοφιλελεύθεροι καλαθοπλέκτες. (Διάλεξε: δεκαετία 1980-90 ή 2020;)
Ν ο ι κ ο κ υ ρ ο σ ύ ν η, σημαίνει να είσαι ελεύθερος να επιλέγεις το φρέσκο προϊόν που διασφαλίζει την υγεία σου κι όχι εξ ανάγκης το μαραμένο, το μπαγιάτικό ή το αγνώστου ετικέτας που αντέχει το πορτοφόλι σου. (Διάλεξε: δεκαετία 1980-90 ή 2020;)
Ν ο ι κ ο κ υ ρ ο σ ύ ν η, σημαίνει να έχεις μια ζεστή κάμαρη τον χειμώνα χωρίς να σε αγιογδύνουν οι Σωτήρες, για την επιλογή σου να φυλάς τα σύνορα της πατρίδας σου. (Διάλεξε: δεκαετία 1980-90 ή 2020;)
Ν ο ι κ ο κ υ ρ ο σ ύ ν η, σημαίνει να μην παραμορφώνει η εξουσία τη σκέψη μας με τους αργυρώνητους (πετσοθρεμμένους) ντελάληδες των μικροφώνων. (Διάλεξε: δεκαετία 1980-90 ή 2020;)
Ν ο ι κ ο κ υ ρ ο σ ύ ν η, σημαίνει (δυστυχώς) να «κλέβεις» από τις βασικές ανάγκες των παιδιών σου για να πληρώσεις τους ληστρικούς φόρους, που έχει επιβάλει η εξουσία στους αδύναμους, για να δυναμώνουν περαιτέρω οι δυνατοί. (Διάλεξε: δεκαετία 1980-90 ή 2020;)
Ν ο ι κ ο κ υ ρ ο σ ύ ν η, σημαίνει, αριστερόφρονα κύριε Ραγκούση, να μη μηδενίζεις αυτά για τα οποία αγωνιζόσουν κι εσύ τη δεκαετία του 80 θαρρείς και σήμερα ζούμε σε μνημονιακούς «παραδείσους»! (Αυτό που λες, είναι κούφια αριστεροσύνη και πολιτική σχιζοφρένεια!)
Ν ο ι κ ο κ υ ρ ο σ ύ ν η, σημαίνει, κύριε Ραγκούση και λοιποί πολιτικοί «κάστορες», να μη νουθετείτε εσείς που παίρνετε παχυλούς μισθούς, εκείνους που προσπαθούν με τα 700 ευρώ να διαχειριστούν αποτυχημένα εκ των πραγμάτων, την αξιοπρέπειά τους. (Αυτό λέγεται πρόκληση, όχι νοικοκυροσύνη).
Ν ο ι κ ο κ υ ρ ο σ ύ ν η σημαίνει, κύριε Βούτση, να μην πετάς στο πάρκο του προεδρικού μεγάρου την τσίχλα, όταν προσέρχεσαι να ορκιστείς στο όνομα της «Αγίας και Ομοουσίας και Αδιαιρέτου Τριάδος». Είναι αμαρτία να λες ότι θα αγωνιστείς μεταξύ άλλων και για την οικολογία. (Ο διάβολος πίσω από τις λεπτομέρειες κρύβεται!)
Ν ο ι κ ο κ υ ρ ο σ ύ ν η, Νάσο Ηλιόπουλε, δε σημαίνει να βλέπεις τον βούρκο κι ακόμη να κυλιέσαι μέσα σ’ αυτόν! (Μήπως ο βούρκος αποτελεί ενδημικό περιβάλλον για ορισμένους;)
Ν ο ι κ ο κ υ ρ ο σ ύ ν η θα είχαμε και τη δεκαετία του 2020 αν δεν αφήναμε τις ευκαιρίες του πολιτικού συστήματος να πάνε χαμένες. Νοικοκυροσύνη θα είχαμε, αν εκμεταλλευόμασταν τα πλεονεκτήματα και τις δυνατότητες της χώρας! Αν δεν τις θυσιάζαμε στο βωμό της πελατειακής συναλλαγής και της διαφθοράς. (Παλιά μου τέχνη κόσκινο!)
Σ τ α μ α τ ή σ τ ε να ξιφουλκείτε! Μάχαιραν δίδετε, μάχαιραν θα λάβετε! Σεβαστείτε την ετυμηγορία των συντρόφων σας, πάψτε να τους αποκαλείτε «δίευρα» (αυτό κι αν είναι αριστερή…σκέψη!) και υπηρετήστε τα «θέλω» του κόσμου. Φτάνει πια αριστερολεβέντες! Μας έχετε κουράσει! Σταματήστε να ευαγγελίζεστε την αριστερή ορθοδοξία και να ψάχνετε ή να κατασκευάζετε ιδεολογικά filioque! (Ρύσαι ημάς από του πονηρού!)
Α γ ω ν ι σ τ ε ί τ ε ουσιαστικά, ενωτικά, ώστε με ορθοκρισία και ρεαλισμό να συνεισφέρετε για ένα κομμάτι αξιοπρέπειας κι ένα κομμάτι ψωμί. Δυστυχώς για την εποχή μας (όχι πάντως για τη δεκαετία του 80), το ψωμί τη δεκαετία του 2020, είναι ζητούμενο για το χειμαζόμενο νοικοκυριό. (Διάλεξε: δεκαετία 1980-90 ή 2020;)
Ά ν θ ρ ω π ο ι που έχουν αγωνιστεί πολύ περισσότερο από εσάς, για οράματα και ιδανικά, βλέπουν τις εμμονές και τις στερεοτυπικές αγκυλώσεις και νιώθουν αμηχανία για τη διαμορφούμενη Αριστερά του 2023 που τεμαχίζεται ως αμοιβάδα.

Back to top button