Καστοριά

Η Ένωση Αποστράτων Αξιωματικών Καστοριάς στο Βυζαντινό Μουσείο (φωτογραφίες)

Την Πέμπτη 30 Νοεμβρίου, στο πλαίσιο των επιμορφωτικών δράσεων του Παραρτήματος Καστοριάς της Ένωση Αποστράτων Αξιωματικών, 30 μέλη επισκέφθηκαν το Βυζαντινό Μουσείο Καστοριάς και θαύμασαν τις βυζαντινές εικόνες εκκλησιών της πόλης, που αποτελούν ανεκτίμητης αξίας εκθέματα και αριστουργήματα παγκόσμιας κληρονομιάς.
Ιδιαίτερη εντύπωση προκάλεσε το ζεστό κλίμα υποδοχής από το προσωπικό του μουσείου και η υπέροχη ενημέρωση – ξενάγηση από την αρμόδια υπάλληλο κυρία Στέλλα Κοντοπούλου.
Ο Γρηγόρης Γρηγοριάδης αναφέρει για την επίσκεψη:
Στην επίσκεψη στο Βυζαντινό Μουσείο, στο στολίδι της Καστοριάς μας, με την Ένωση Αποστράτων Αξιωματικών Στρατού.
Η ξενάγηση από την κα. Στέλλα Κοντοπούλου υποδειγματική.
Ο πλούτος των εκθεμάτων, εκ των οποίων πολλά μοναδικά στη Χριστιανοσύνη, οι διαφορές στις τεχνοτροπίες στο βάθος των αιώνων,
τα συναισθήματα που γεννούν οι μορφές του Χριστού, της Παναγίας και των Αγίων μας, αναλόγως των μηνυμάτων που εκπέμπουν κάθε φορά, σε γεμίζουν τόσο πολύ ψυχικά που νοιώθεις ευτυχής, χαρούμενος, πλήρης και γαλήνιος.
Η ξενάγηση με ενθουσίασε και παρότι έχω επισκεφτεί και άλλες φορές το Μουσείο, πάντα νοιώθω σαν να είναι η πρώτη φορά.
Εκτιμώ ότι όλοι από την Καστοριά μας, πρέπει να επισκεφτούν το Μουσείο, να νοιώσουν το μεγαλείο του και με ανάληψη δράσεων να το κοινωνήσουμε στη Χριστιανοσύνη, με σκοπό τη διασπορά της γνώσης και τη θεαματική αύξηση της επισκεψιμότητας και κατ’ επέκταση στην πόλη μας. 

 

Back to top button