Ελλάδα

Αράχωβα-Όλιβερ: Ξεκίνησαν ακυρώσεις κρατήσεων – «Μέχρι να βρεθεί ο ένοχος δεν κοιμόμαστε» (σειρά βίντεο)

Σε αναβρασμό βρίσκονται οι κάτοικοι και οι επιχειρηματίες στην Αράχωβα μετά τον βάναυσο βιασμό και θάνατο του Όλιβερ. Δημόσια η κατακραυγή στα social media, με το αποτύπωμα να φαίνεται στη δυσπραγία των κρατήσεων ενόψει της εορταστικής περιόδου.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΑΝΤΩΝΗΣ ΤΣΟΛΝΑΡΑΣ

Η ελληνική κοινωνία συγκλονισμένη παρακολουθεί τα τελευταία εικοσιτετράωρα τις εξελίξεις γύρω από την υπόθεση με τον φρικτό θάνατο του οκτάχρονου Όλιβερ, του αγαπημένου τετράποδου της περιοχής, με τα ευρήματα από τις διαδοχικές εξετάσεις κτηνιάτρων να σοκάρουν.

Η αναστάτωση κυριαρχεί και στους τοπικούς επιχειρηματίες, οι οποίοι βλέπουν τις τελευταίες ώρες ένα μικρό κύμα ακυρώσεων στις κρατήσεις και εκφράζουν φόβους ότι θα πυκνώσει ακόμη περισσότερο τις προσεχείς ημέρες. Εκείνο το οποίο υπογραμμίζουν μέσω του ThessToday είναι ότι η Αράχωβα χαρακτηρίζεται μια περιοχή φιλική ως προς τα ζώα και πως «εάν γνωρίζαμε τον δράστη, θα τον είχαμε εκτελέσει εμείς».

«Μας έχει επηρεάσει και ψυχολογικά και οικονομικά. Ιδίως με τις κρατήσεις, διότι καταλαβαίνουμε ότι υπάρχει δυσπραγία τις τελευταίες ώρες. Επίσης, μας επηρέασε ως ανθρώπους. Το γνωρίζαμε το σκυλί, υπάρχει κόσμος που κάνει δουλειά με τα αδέσποτα, η περιοχή χαρακτηρίζεται “pet friendly” και αγωνιζόμαστε για να βρούμε τον ένοχο», δηλώνει στο ThessToday τοπικός επιχειρηματίας της περιοχής.

«Κλαίει το χωριό – Εάν ξέραμε τον δράστη θα τον είχαμε εκτελέσει»

Ένας άλλος ιδιοκτήτης καταλυμάτων τονίζει ότι ο μεγαλύτερος φόβος και αγωνία των κατοίκων, είναι το ενδεχόμενο κακοποίησης και σε άλλα αδέσποτα. «Όλοι οι ντόπιοι -3.000 στο σύνολο- είμαστε ιδιοκτήτες κατοικίδιων. Είναι άδικο να στιγματίζεται μια περιοχή για ένα τόσο σκληρό περιστατικό που έχει επηρεάσει και εμάς τους ίδιους», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Από την πλευρά του ο Γιάννης Ναυπατσής, ιδιοκτήτης AirBnb στην Αράχωβα, ανέφερε στο ThessToday ότι «εάν βρίσκαμε ποιος ήταν αυτός που έκανε κακό στο σκυλί, θα τον είχαμε εκτελέσει εμείς οι ίδιοι οι Αραχωβίτες. Είμαστε ευαίσθητοι με τα ζώα».

Στον εισαγγελέα ο φάκελος με το υλικό – Ψάχνει τον δράστη η ΕΛΑΣ

Μόνο κοντά δεν προκύπτει ότι είναι η Ελληνική Αστυνομία στα χνάρια του δράστη για τη δολοφονία του Όλιβερ. Σύμφωνα με αρμόδιες πηγές, το «φτωχό» υλικό από τις κάμερες ασφαλείας καθώς και οι καταθέσεις των κτηνιάτρων και του ιδιοκτήτη δεν οδηγούν σε συμπεράσματα, με συνέπεια η υπόθεση σύλληψη να μην βρίσκεται για την ώρα στο κάδρο, ούτε καν η ταυτοποίηση.

Ο φάκελος των καταθέσεων και του προανακριτικού υλικού έχει διαβιβαστεί στον εισαγγελέα που διέταξε κατεπείγουσα έρευνα, με τις αρμόδιες Αρχές να συνεχίζουν το ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό του δράστη.

thesstoday.gr



















 

Back to top button