ΚαστοριάΠρόσωπα

βάρκα: Το νέο videodance του Ιωάννη Σιδηρόπουλου είναι γυρισμένο στη νότια παραλία

Υπό τον τίτλο «βάρκα (the boat)»: Η Νέα Screendance Ταινία του Ιωάννη Σιδηρόπουλου. Ο ηθοποιός, χορευτής και δημιουργός από την Καστοριά προσφέρει μια συναρπαστική solo performance βασισμένη στον κινησιολογικό αυτοσχεδιασμό του σύγχρονου χορού και χορεοθεάτρου, εμπνευσμένη από το τοπίο και τους ήχους. Η ταινία αυτή, που γυρίστηκε τον Αύγουστο του 2023 στην εκπληκτική Καστοριά, αποτυπώνει τη μαγεία τόσο του τόπου όσο και της χορό-θεατρικής έκφρασης. Με εκπληκτικά πλάνα (κάμερα drone) και εξαιρετική κίνηση και θεατρικότητα, αυτή η screendance ταινία με υπέροχη μουσική να την συνοδεύει, αναμένεται να ενθουσιάσει και να ταξιδέψει το κοινό της όπου κι αν προβληθεί. Ένα έργο που συνδυάζει την τέχνη του χοροθεάτρου, της μουσικής και την ομορφιά της Καστοριάς σε έναν μοναδικό κινηματογραφικό εναέριο όνειρο.

Συντελεστές:
Ερμηνεία (αυτοσχεδιασμός): Ιωάννης Σιδηρόπουλος
Κάμερα Drone: Πάνος Κλαζίδης
Μουσική: «Νερό Στη Βάρκα» (Μάρθα Φριντζήλα, Ορέστης Ντάντος) από τους Φλωρεντία Τασιάνη (Διασκευή) & Geladaras Sarantis (Διασκευή στην κιθάρα)
Μοντάζ: Ιωάννης Σιδηρόπουλος

Λίγα λόγια για τον δημιουργό:
Ο Ιωάννης Σιδηρόπουλος είναι ηθοποιός, χορευτής, σκηνοθέτης, εκπαιδευτικός, συγγραφέας και επί του παρόντος διδακτορικός ερευνητής στο Πανεπιστήμιο της Μελβούρνης – Victorian College of the Arts, με πλήρη υποτροφία από το πανεπιστήμιο και από το Ίδρυμα Α. Γ. Λεβέντη. Η διεπιστημονική του έρευνα συνδυάζει τις παραστατικές τέχνες (χορό-θεατρικός αυτοσχεδιασμός), τη νευροεπιστήμη και τη νευροαπεικόνιση για να ερευνήσει τον τρόπο με τον οποίο η μουσική και οι περιβαλλοντικοί ήχοι επηρεάζουν τη δημιουργία κινήσεων κατά τη διάρκεια του κινησιολογικού αυτοσχεδιασμού, με στόχο την ανάπτυξη μιας πειραματικής καλλιτεχνικής απόδοσης βασισμένης στα δεδομένα της έρευνας.

Ο Ιωάννης μεγάλωσε στην Μεσοποταμία Καστοριάς, σπούδασε υποκριτική σε Ανωτέρα Σχολή Δραματικής Τέχνης στην Αθήνα και ακολούθησε μεταπτυχιακές σπουδές στο Πανεπιστήμιο του Κέντ στο Ηνωμένο Βασίλειο (Physical Acting and Performance). Έχει διδάξει θέατρο, χορό, δημιουργική γραφή και θεωρία παραστατικών τεχνών στη δευτεροβάθμια και τριτοβάθμια εκπαίδευση καθώς και τα δικά του εμπειρικά εργαστήρια αυτοσχεδιασμού χορού-θεάτρου σε Ελλάδα, Ηνωμένο Βασίλειο, Σουηδία και Αυστραλία. Γράφει ποίηση και από το 2010, δραστηριοποιείται ενεργά στον τομέα των παραστατικών τεχνών ως ηθοποιός, χορευτής, σκηνοθέτης, καλλιτεχνικός δημιουργός και πειραματικός καλλιτέχνης έχοντας εργαστεί σε Ελλάδα, Αγγλία, Σκωτία, Σουηδία, Ηνωμένες Πολιτείες και Αυστραλία, συμμετέχοντας σε φεστιβάλ παραστατικών τεχνών και ταινιών ScreenDance σε παγκόσμιο επίπεδο.

 

Back to top button