ΚαστοριάΝεστόριοΦλώρινα

Σύσκεψη για τη δυνατότητα κατασκευής μνημείου ηρώων στη Ζούζουλη

Σύσκεψη για την πιθανότητα κατασκευής μνημείου των ηρώων Διάκου, Ντάσκα και αγνώστου στρατιώτη στην Τ.Κ. Ζούζουλης της Π.Ε. Καστοριάς.

Σύσκεψη πραγματοποιήθηκε σήμερα, Δευτέρα 18 Δεκεμβρίου, στο Γραφείο της Αντιπεριφερειάρχη Καστοριάς Δέσποινας Κοζατσάνη, παρόντος του Δήμαρχου Νεστορίου Χρήστου Γκοσλιόπουλου, της Αντιδημάρχου Νεστορίου Ιωάννας Νταούτη, της Διεθύντριας Διοικητικών και Οικονομικών Υπηρεσιών της Π.Ε. Καστοριάς Καλλιόπης Πουρσανίδου, του Προέδρου της Τ.Κ. Ζούζουλης Στέργιου Κωστάρα και του εκπροσώπου της Σχολής Καλών Τεχνών Φλώρινας Χρήστου Τσώτσου.

Στη σύσκεψη συζητήθηκε η περίπτωση κατασκευής μνημείου των ηρώων Διάκου, Ντάσκα και αγνώστου στρατιώτη, που έπεσαν μαχόμενοι στα βουνά της περιοχής, που θα περιλαμβάνει τρεις αντίστοιχες προτομές στον χώρο του Ιερού Ναού Αγίου Γεωργίου Ζούζουλης, κατόπιν αιτήματος του Δήμου Νεστορίου.

Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης έγινε ανάλυση της επιστημονικής τεκμηρίωσης της κατασκευής του έργου από τον εκπρόσωπο της Σχολής Καλών Τεχνών, ενώ συζητήθηκε και ο τρόπος σύναψης της τριμερούς σύμβασης, στην οποία θα λάβουν μέρος η Σχολή Καλών Τεχνών Φλώρινας του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας η οποία θα αναλάβει την υλοποίηση του έργου, ο Δήμος Νεστορίου που θα αναλάβει την εκπόνηση της σχετικής μελέτης κατασκευής του βάθρου και η Περιφερειακή Ενότητα Καστοριάς που θα αναλάβει τη σχετική χρηματοδότηση.

 Σύσκεψη για την πιθανότητα κατασκευής μνημείου των ηρώων Διάκου, Ντάσκα και αγνώστου στρατιώτη στην Τ.Κ. Ζούζουλης της Π.Ε. Καστοριάς.

 

 

Back to top button