ΑθλητικάΚαστοριάΚοζάνη

Όλα τα βλέμματα σήμερα στο δυτικομακεδονικό ντέρμπι Καστοριά-Εορδαϊκός που συναντιούνται μετά από 14 χρόνια! (pre game ρεπορτάζ)

Γ’ Εθνική: Όλα Τα Βλέμματα Στο Ντέρμπι Της Καστοριάς Με Τον Εορδαϊκό

Δυτικομακεδονικό ντέρμπι με μεγάλο βαθμολογικό ενδιαφέρον περιλαμβάνει η 16η αγωνιστική στον 2ο όμιλο της Γ’ εθνικής

Σήμερα Τετάρτη  20/12 η Καστοριά υποδέχεται την ομάδα του Εορδαϊκού με τους φιλάθλους  και των δύο ομάδων να περιμένουν μια δυνατή και αμφίρροπη αναμέτρηση.

Οι γουναράδες  με 23 βαθμούς και πάνω από τη ζώνη του υποβιβασμού θέλουν τους τρεις βαθμούς που θα τους διατηρήσει  σταθερά επάνω από τη γραμμή.

Από την άλλη οι Λιγνιτωρύχοι με 17 βαθμούς λίγο κάτω από τη ζώνη  επιζητούν τη νίκη  βάλσαμο.

Μια νίκη που εάν τελικά  έρθει για τον Εορδαϊκό πολύ πιθανό να τον φέρει  σε θέση παραμονής.

Ευχή όλων,  των φιλάθλων  της Δυτικής Μακεδονίας  είναι να διεξαχθεί ένα πολύ καλό παιχνίδι και να τελειώσει κάτω από συνθήκες που δε θα τραυματίζουν ακόμα περισσότερο το ήδη πολύπαθο ελληνικό ποδόσφαιρο..

Μεσοβδόμαδο παιχνίδι για την ομάδα μας που θα αντιμετωπίσει την ομάδα της Καστοριάς στο πλαίσιο της 16ης αγωνιστικής του 2ου ομίλου της Γ’ εθνικής. Το παιχνίδι θα διεξαχθεί σήμερα Τετάρτη (20/12) στις 15:00 στο Δημοτικό Στάδιο Καστοριάς.
Ο Εορδαϊκός(12ος-17βαθ.) προέρχεται απο την εντός έδρας ισοπαλία με την Ζάκυνθο, σε ένα παιχνίδι στο οποίο θα μπορούσε να πάρει την νίκη αν ήταν πιο αποτελεσματικός στο πρώτο μέρος. Βαθμολογικά υποχώρησε κατά μια θέση και πλέον βρίσκεται στο -2 απο τον Αστέρα Πετριτή που θα τον αντιμετωπίσει την μεθεπόμενη αγωνιστική.

Η Καστοριά(8η-23βαθ.) προέρχεται απο την εκτός έδρας ήττα απο τον Αστέρα Πετριτή με σκορ 1-0. Οι “Γουναράδες” τις τελευταίες δύο αγωνιστικές μετρούν ισάριθμες ήττες και η βαθμολογική απόσταση απο τις επικίνδυνες θέσεις της βαθμολογίας έχει “ψαλιδιστεί”. Αυτό αρχίζει να γεμίζει με “άγχος” τους παίκτες του Γιάννη Κατσαρού ο οποίος καλείται να αντιμετωπίσει και έναν αγωνιστικό “πονοκέφαλο” καθώς στην αναμέτρηση με τον Εορδαϊκό θα στερηθεί τις υπηρεσίες πέντε (5) παικτών.

Συγκεκριμένα θα απουσιάσουν οι Μαγγίζης, Kapllani, Φωλίνας, που είναι τραυματίες και οι Σβίρος και Σαββόπουλος Ευαγ., που είναι τιμωρημένοι.

Το συγκεκριμένο παιχνίδι είναι “σημαδεμένο” στα ημερολόγια  όλων των ποδοσφαιρόφιλων καθώς πρόκειται για ένα “Δυτικομακεδονικό” ντέρμπι με τις δύο ομάδες να έρχονται αντιμέτωπες για επίσημο αγώνα μετά από 14 χρόνια. Το τελευταίο “Καστοριά-Εορδαϊκός” ήταν στις 7 Οκτωβρίου του 2009, σε εκείνο το παιχνίδι ο Εορδαϊκός ήταν ο νικητής με 1-3. Για την ιστορία εκείνη την χρονιά ο Εορδαϊκός είχε τερματίσει 5ος ενώ η Καστοριά είχε υποβιβαστεί όντας ουραγός του πρωταθλήματος.

Προβλέψεις για το παιχνίδι δεν μπορούν να γίνουν. Και οι δύο ομάδες έχουν δείξει μια αγωνιστική αστάθεια και κάθε αποτέλεσμα είναι πιθανό. Ο Εορδαϊκός καίγεται για τους 3 βαθμούς κάθως η βαθμολογική του θέση παραμένει χαμηλή και επικίνδυνη και το αποτέλεσμα της νίκης μοιάζει να είναι το μόνο αποδεκτό.

Η Καστοριά από την πλευρά της έχει να διαχειριστεί τα δύο τελευταία αρνητικά αποτελέσματα και τις αρκετές απουσίες παικτών.

Το μόνο σίγουρο είναι οτι θα απολαύσουμε ένα ωραίο “γειτονικό” ντέρμπι με μεγάλο βαθμολογικό ενδιαφέρον στο οποίο νικητής θα είναι αυτός που θα το θέλει και θα το αξίζει περισσότερο. Το μόνο αρνητικό είναι η ημέρα διεξαγωγής του παιχνιδιού καθώς πρόκειται για καθημερινή εργάσιμη και θα “φρενάρει” αρκετό κόσμο και απο τις δύο ομάδες να παρεβρεθεί στο γήπεδο.

Το  ντέρμπι της Δυτικής Μακεδονίας  ορίστηκε να διευθύνει ο Θωμάς Μαυρίδης του Συνδέσμου Διαιτητών Ποδοσφαίρου Ημαθίας με βοηθούς τους Απόστολο Μπογιατζόγλου και  Γεώργιο Μητρόπουλο από τον ίδιο Σύνδεσμο.

tharos.gr

Back to top button