ΑγροτικάΕκδηλώσειςΚαστοριά

Ζ. Τζηκαλάγιας: Σημαντικό βήμα από την Καστοριά για την πάταξη της παράνομης ελληνοποίησης των αγροτικών προϊόντων

Ημέρα σημαντική για τον αγροτικό τομέα της Καστοριάς, αλλά και της Ελλάδος γενικότερα. Παρουσιάστηκε η ολοκλήρωση της επιστημονικής έρευνας του Πανεπιστημίου Πατρών για την ουσιαστική τεκμηρίωση της γεωγραφικής προέλευσης όλων των αγροτικών προϊόντων.Ένα σημαντικότατο εργαλείο για την πάταξη της παράνομης ελληνοποίησης αυτών.

Από την πρώτη μου κοινοβουλευτική θητεία 2009-12 ως Βουλευτής της αντιπολίτευσης επανειλημμένα έθετα μέσα από τον κοινοβουλευτικό έλεγχα την σοβαρότητα του ζητήματος.Στην δεύτερη θητεία μου 2019-23 η κυβέρνησή μας νομοθέτησε ένα πλαίσιο που ποτέ δεν υπήρξε αυστηρότερο.Κάποιες φορές με άμεσες παρεμβάσεις μου στον αρμόδιο Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης έρχονταν αποτελέσματα πάταξης,τα οποία όμως ήσαν προσωρινά.Πρέπει να ομολογήσουμε πως σήμερα απαιτείται ο   ο ρ ι σ μ ό ς και η    ε ν ε ρ γ ο π ο ί η σ η των απαιτούμενων ελεγκτικών μηχανισμών.

Τα τελευταία χρόνια για το ανωτέρω θέμα είχαμε στενή συνεργασία και αλληλοενημέρωση με τον αρμόδιο Αντιπεριφερειάρχη Δ.Μακεδονίας κ.Θωμά Μάνο. Τον ευχαριστώ για την συνεργασία και τον συγχαίρω για τον ζήλο του.Υπάρχει πλέον ένας αδιαμφισβήτητος επιστημονικός τρόπος για την διασφάλιση του εισοδήματος του Έλληνα αγρότη.

Καστοριά: Στην ημερίδα για την αυθεντικότητα και πιστοποίηση των φασολιών της Καστοριάς (φωτογραφίες – βίντεο)

Back to top button