Ελλάδα

Θεσσαλονίκη: Στον εισαγγελέα μητέρα και γιος για την απάτη εις βάρος στοιχηματικής εταιρείας

Στην ανακρίτρια οδηγήθηκαν μητέρα και γιος που “θησαύριζαν” ανοίγοντας εικονικούς λογαριασμούς σε στοιχηματικές εταιρείες.

Τόσο ο 52χρονος, όσος και η 71χρονη μητέρα του ολοκλήρωσαν τις απολογίες τους και με τη σύμφωνη γνώμη ανακρίτριας και εισαγγελέα αφέθηκαν ελεύθεροι. Μόνο στον 52χρονο επιβλήθηκαν περιοριστικοί όροι, της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και της εμφάνισης στο αστυνομικό τμήμα.

Κατηγορήθηκαν, ειδικά ο 52χρονος ο οποίος παραδέχθηκε στην απολογία του ότι το έκανε, ότι άνοιξε δεκάδες λογαριασμούς σε στοιχηματικές εταιρείες χρησιμοποιώντας πλαστά στοιχεία δεκάδων ταυτοτήτων, αντίγραφα των οποίων βρέθηκαν πολλά στο σπίτι του στην έρευνα που έκαναν αστυνομικοί της οικονομικής αστυνομίας Βόρειας Ελλάδας.

Με τα στοιχεία αυτά άνοιγε τους λογαριασμούς και εκμεταλλευόταν το bonus έναρξης που έπαιρνε από τις στοιχηματικές εταιρείες, πόνταρε διαφορετικά αποτελέσματα και έτσι κέρδιζε. Σύμφωνα με τη δικογραφία, όπως μετέφερε στο δελτίο περιφερειακών ειδήσεων της ΕΡΤ, ο Κώστας Καντούρης, ο 52χρονος μέσα σε τρία χρόνια εισέπραξε 300.000 ευρώ, σε 529 τραπεζικούς λογαριασμούς που κατάφερε να ανοίξει με αυτά τα πλαστά στοιχεία, όμως τα χρήματα αυτά κατέληγαν στο δικό του τραπεζικό λογαριασμό.

Από την έρευνα στο σπίτι του 52χρονου, εκτός από ταυτότητες βρέθηκαν και πλαστές σφραγίδες με ονόματα αστυνομικών προκειμένου να θεωρεί γνήσια υπογραφής για να ανοίγει τραπεζικούς λογαριασμούς.

ertnews.gr

Back to top button