ΑθλητικάΚαστοριάΠαλαιά Καστοριά

1979: Η Μικτή Ομάδα της ΕΠΣ Καστοριάς (φωτο)

Η φωτογραφία είναι από τον αγώνα της ΕΠΣ Καστοριάς με αντίπαλο την ΕΠΣ Χαλκιδικής στο πρώην ΔΑΚ Καστοριάς (ξερό), τον Φεβρουάριο του 1979 (21/2/1979).
Όρθιοι (από αριστερά): Νίκος Καραμπατσακίδης, Γιάννης Πετκανάς, Απόστολος Σακαλής, Μάκης Σισμανίδης, Νίκος Τοτονίδης.
Καθήμενοι (από αριστερά): Δημήτρης Καραμήτρος (Σαράφης), Τάσος Σαρβανίδης, Γιώργος Τσιλίδης, Τάκης Παπαδόπουλος, Θεόδωρος Λασκαρίδης, Πασχάλης Τσαγαδούρης.
Η ΕΠΣ Καστοριάς κατά το έτος 1978-79, συμμετείχε (για πρώτη φορά, μετά την ίδρυσή της) στον 9ο όμιλο της πολύ ενδιαφέρουσας τότε πανελλαδικής διοργάνωσης μεταξύ των ποδοσφαιρικών ενώσεων όλης της χώρας, που έφερε τον τίτλο «Κύπελλο Μέρμηγκα».
Η ομάδα του Νομού μας στο διενωσιακό αυτό τουρνουά είχε ως αντιπάλους τις ομάδες των ποδοσφαιρικών ενώσεων Θεσσαλονίκης, Σερρών, Κιλκίς, Χαλκιδικής και Πέλλας. Προπονητές της πρώτης ποδοσφαιρικής ομάδας της ΕΠΣ Καστοριάς κατά το έτος 1978-79 διετέλεσαν ο Δημήτρης Τζήμας και ο Γιώργος Τσουλουκίδης.
Η ποιοτική ανάπτυξη και εξέλιξη του ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου των ετών εκείνων στον Νομό μας, η οποία οδήγησε στη σύσταση της ΕΠΣ Καστοριάς (η πρώτη αυτόνομη ποδοσφαιρική ένωση που αποσχίστηκε (1977) από την ΕΠΣΒΔΜ) οφειλόταν στην πολυετή συμμετοχή (1974 έως 1983) της ποδοσφαιρικής ομάδας της πόλης μας στην Α΄ Εθνική Κατηγορία, η οποία με τις επιτυχίες και την αίγλη της λειτουργούσε ως πόλος έλξης οποιασδήποτε ποδοσφαιρικής  εκδήλωσης (ερασιτεχνικής, επαγγελματικής, συλλογικής και διασυλλογικής).
Φωτογραφικό Αρχείο Τάσου Σαρβανίδη
Επιμέλεια Κειμένου: Γιάννης Πετκανάς

Back to top button