ΕκδηλώσειςΚαστοριά

Εικαστική δράση στη Μητροπόλεως εν όψει της των Ραγκουτσαρίων!

Η εικαστική ομάδα DOMUM πάει Ραγκουτσάρια!
Η ομάδα DOMUM θα δημιουργήσει ένα εικαστικό έργο “in progress” στη βιτρίνα ενός κενού καταστήματος στη Μητροπόλεως στην Ομόνοια.
Η ομάδα επιδιώκοντας την δημιουργική ενεργοποίηση της κοινωνίας προσκαλεί τους πολίτες της Καστοριάς να μιλήσουν, να εκφραστούν, να σχολιάσουν και εν τέλει να δημιουργήσουν ένα συλλογικό έργο, με αφορμή το τοπικό καρναβάλι που λαμβάνει χώρα στην πόλη.
Σε συνεργασία με την Aντιδημαρχεία Πολιτισμού Καστοριάς.
Τη Παρασκευή 5 Ιανουαρίου από το πρωί.
Εικαστική Ομάδα DOMUM/ CV:
Η ομάδα Domum αποτελούμενη από τους Carla Blasco Aguirre Κατερίνα Αναστασίου , Leonidas Gkelos, Μάρκος Ντέμκας, Σταυρούλα Χρυσοπουλίδου , συστάθηκε το 2022 με σημείο εκκίνησης τη προσέγγιση του τοπίου σ’ ένα ανοιχτό πεδίο μελέτης και διάδρασης με το κοινό. Το τοπίο περιλαμβάνει πολλά στοιχεία που αλληλοεπιδρούν, σε ένα δυναμικό περιβάλλον που συνεχώς εξελίσσεται. Η πρώτη παρουσία της ομάδας έλαβε χώρα στις «Διεθνείς Συναντήσεις /Συνέδριο 2023» στις Πρέσπες(WalkingVisions/Visionsforwalking, WACinternationalEncounters/Conference). Στο πλαίσιο του διεθνούς συνεδρίου «Περιπατητικά Οράματα/ Οράματα για Περπάτημα», τον Ιούλιο του 2023 παρουσιάστηκε το walk-shop της ομάδας, «Τhroughotherseyes»/«Μέσα από τα μάτια άλλων», οπού πρόκειται για την χαρτογράφηση τεσσάρων πορειών στο χωριό Ψαράδες. Άτομα με κινητικές δυσκολίες καθοδήγησαντους καλλιτέχνες μέσω της τεχνολογίας σε παράλληλες διαδρομές δημιουργώντας ιδιαίτερες νοητικές αλλά και πραγματικές συνδέσεις.Τα τυχαία ευρήματα που συνέλεξαν στην διάρκεια των περιηγήσεων αποτυπώθηκαν σε τέσσερα υφάσματα ως χαρτογράφηση των τεσσάρων πορειών. Το σώμα των καλλιτεχνών αποτέλεσε το μέσο σύνδεσης των ατόμων με κινητικά προβλήματα σε σχέση με το τοπίο.

Back to top button