Καστοριά

Δύο Καστοριανοί στην κοπή της πίτα της ΕΣΗΕΜ-Θ (φωτο – βίντεο)

Με λαμπρότητα και την παρουσία πολιτικών τελέστηκε ο αγιασμός και η καθιερωμένη κοπή της πίτας της ΕΣΗΕΜ-Θ, που κλείνει 101 χρόνια ενεργού δράσης

Στον αγιασμό παραβρέθηκαν το μέλος του ΔΣ της ΕΣΗΕΜ-Θ Πάνος Κάσαρης και ο δήμαρχος Αμπελοκήπων Μενεμένης Λάζαρος Κυρίζογλου

Τον αγιασμό τέλεσε ο μητροπολίτης Φιλόθεος στην κατάμεστη αίθουσα «Αιμίλιος Ριάδης», προτείνοντας μάλιστα η ένωση να αποκτήσει δικό της προστάτη.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ ΠΛΟΙΑΡΙΔΗ

Ο πρόεδρος της Ένωσης Νίκος Καρράς τόνισε πως η ΕΣΗΕΜ-Θ είναι η μόνη ένωση που συνορεύει με τέσσερις χώρες, ενώ έκανε λόγο για τις ιδιαίτερα απαιτητικές συνθήκες του 2023. «Η Ένωσή μας αγκαλιάζει όλη τη Μακεδονία και τη Θράκη και είναι η μόνη ένωση που συνορεύει με τέσσερις χώρες. Περάσαμε δύο πολέμους, είχαμε και τις χειρότερες τραγωδίες όπου συνάδελφοί μας ως απεσταλμένοι κάλυψαν τα γεγονότα. Είχαμε από τις χειρότερες τραγωδίες με όλους αυτούς τους συναδέλφους μέχρι την Καστοριά, που ενώ δεν ήταν η περιοχή τους έσπευσαν στον Θεσσαλικό κάμπο, γιατί δεν αρκούσαν οι συνάδελφοι των περιοχών εκείνων».

Από την πλευρά του ο αντιπρόεδρος της Ένωσης Βασίλης Κοντογουλίδης έθιξε το ζήτημα υποβάθμισης της ΕΡΤ3. «Οι καιροί δύσκολοι τα προβλήματα πολλά, το ερώτημα ποια είναι η δημοσιογραφία και από ποιους ασκείται, πιο επίκαιρο από ποτέ. Λέμε ένα μεγάλο όχι στην υποδυνάμωση της ενημέρωσης της ΕΡΤ3».

Το «παρών» στην τελετή έδωσαν μεταξύ άλλων ο υφυπουργός μεταφορών Νίκος Ταχιάος, ο περιφερειάρχης Απόστολος Τζιτζικώστας, η αντιπεριφερειάρχης Βούλα Πατουλίδου, ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ και δήμαρχος Αμπελοκήπων Μενεμένης Λάζαρος Κυρίζογλου, ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Στέλιος Αγγελούδης, ο δήμαρχος Κορδελιού Ευόσμου Λευτέρης Αλεξανδρίδης, οι βουλεύτριες του ΣΥΙΖΑ Κατερίνα Νοτοπούλου και Ράνια Θρασκιά, ο βουλευτής του ΚΚΕ Λεωνίδας Στολτίδης και ο ανεξάρτητος βουλευτής Μιχάλης Χουρδάκης.

thesstoday.gr

 

Back to top button