ΚαστοριάΝεστόριο

Το νέο Λαογραφικό Μουσείο Νεστορίου (φωτο)

Μετά από πολύχρονη και κοπιαστική προσπάθεια του Πολιτιστικού Συλλόγου και του νέου Συλλόγου Γυναικών Νεστορίου, με τη σύμπραξη και συμβολή μεμονωμένων κατοίκων/δωρητών αλλά και την αμέριστη συμπαράσταση και στήριξη του Δήμου, έγινε τελικά πραγματικότητα η σύσταση και δημιουργία ενός ολοκληρωμένου και εξαιρετικά παραστατικού Μουσείου Λαογραφίας και παραδοσιακής ζωής στο Νεστόριο.
Η μεγάλη αυτή συλλογή, που άνοιξε ανεπίσημα τις πύλες της κατά την περίοδο των Χριστουγέννων, στεγάστηκε στο παραδοσιακό πέτρινο κτήριο του παλιού Δασονομίου, στην είσοδο ακριβώς του οικισμού, δίπλα από την αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου.
Σε αυτή συμπεριλαμβάνονται πολλά εργαλεία νοικοκυριού και αγροκτηνοτροφικών εργασιών, σκεύη, έπιπλα, αργαλειοί, παραδοσιακές αντρικές και γυναικείες φορεσιές, σκεπάσματα, στρωσίδια και τάπητες, υφαντά τεχνουργήματα, διάφορα ενθυμήματα, παιχνίδια, φωτογραφίες και έντυπο υλικό.
Μεγάλες ευχαριστίες οφείλονται σε όλους όσους συνέπραξαν σ’ αυτό το σημαντικότατο για την προβολή του οικισμού έργο και ιδιαιτέρως στην πρώην πρόεδρο του Πολιτιστικού Συλλόγου Νεστορίου κ. Γκίτση Καλλιθέα, η οποία ανέλαβε το μεγαλύτερο βάρος αυτής της προσπάθειας, καθώς και στις κυρίες Σοφία Τοπάλτση, Γεωργία Πάσχου, Αλεξάνδρα Σουκαλοπούλου, Στέλλα Ζήκλιου, Μερόπη Παπαρίζου και Νικολέττα Σερένη.
Οι ενδιαφερόμενοι να επισκεφθούν το Λαογραφικό αυτό Μουσείο Νεστορίου, οι σύλλογοι, τα τουριστικά γκρουπ, τα γραφεία αλλά και οι μεμονωμένοι επισκέπτες, μπορούν να επικοινωνούν με τους υπευθύνους του Μουσείου στα τηλέφωνα:
• 6945 871792
• 6999 005027
• 6973 734228
• 6977 445575
για κάθε πληροφορία σχετική με το ωράριο λειτουργίας και τις υπηρεσίες ξενάγησης.

 

Back to top button