Καστοριά

Νίκος Παναγιωτόπουλος: Τα πυροτεχνήματα των εορτών έδιωξαν πουλιά από τη λίμνη – Πρόταση να χρησιμοποιούνται τα αθόρυβα βεγγαλικά (βίντεο)

Νεκρό εντοπίστηκε ένα σπάνιο θαλασσοπούλι στη λίμνη της Καστοριάς το οποίο, έκανε ένα μεγάλο ταξίδι από τον Αρκτικό Κύκλο

Ο Νίκος Παναγιωτόπουλος από την εταιρεία Προστασίας Περιβάλλοντος Καστοριάς μίλησε στην ΕΡΤ: «Ένας σπάνιος επισκέπτης που ήρθε στη χώρα μας από τις βόρειες θάλασσες. Το θαυμάσαμε για λίγες ώρες γιατί πιάστηκε σε δίχτυα κοντά στην ακτή. Μέσα σε λίγες ώρες έμελλε στο πτηνό να πεθάνει στην Καστοριά. Δυστυχώς, πολλές φορές δεν γίνεται σωστή διαχείριση από τους αλιείς με αποτέλεσμα πολλά πουλιά να πιάνονται. Τα δίχτυα έπρεπε να είναι πολύ πιο μέσα και όχι κοντά στην ακτή. Τα ψάρια πλησιάζουν, λόγω των θερμοκρασιών, περισσότερο την ακτή με αποτέλεσμα να πηγαίνουν πιο κοντά τα πουλιά και έτσι να σκοτώνονται. Εμείς έχουμε δει πολλαπλές φορές να γίνονται ανάλογα περιστατικά στα δίχτυα»

Ακόμη ο κ. Παναγιωτόπουλος ανέφερε στην εκπομπή «ΠΕΡΙΜΕΤΡΟΣ» ότι στις φετινές μεσοχειμωνιάτικες μετρήσεις της Ελληνικής Ορνιθολογικής Εταιρίας, οι αριθμοί των πτηνών στην Καστοριά ήταν αισθητά πολύ μικρότεροι σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια και αυτό οφείλεται τα πυροτεχνήματα και τα βεγγαλικά που χρησιμοποιούμε όλες αυτές τις μέρες στα γλέντια στην περιοχής μας, που φέτος ήταν πολύ περισσότερα.
“Η Καστοριά είναι μια πόλη στην καρδιά της λίμνης, με αποτέλεσμα όλη αυτή η ηχορύπανση να επηρεάσει την ορνιθοπανίδα της περιοχής. Έχουμε κάνει πρόταση, από του χρόνου ο Δήμος Καστοριάς να χρησιμοποιήσει αθόρυβα πυροτεχνήματα…»

Ρεπορτάζ: Σοφία Ζουζέλη



Ένας σπάνιος επισκέπτης ήρθε από την Αρκτική και βρέθηκε νεκρός από δίχτυα στη λίμνη της Καστοριάς (φωτο)

 

Back to top button