ΑθλητικάΚαστοριάτελευταίες ειδήσεις

Η Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή βράβευσε την Ευαγγελία Αναστασιάδου (φωτογραφίες – βίντεο)

Γεμάτη από τη λάμψη των αστεριών του ελληνικού αθλητισμού αλλά και από αισιοδοξία ενόψει των Ολυμπιακών Αγώνων του Παρισιού, ήταν η εκδήλωση των Τιμητικών Βραβεύσεων που διοργάνωσε η Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή στο Μέγαρο Μουσικής.

Στην εκδήλωση που μετέδωσαν ζωντανά τα τηλεοπτικά κανάλια της Novasports βραβεύτηκαν συνολικά 72 αθλητές και αθλήτριες και συγκεκριμένα όσοι κατέκτησαν το 2023 μετάλλια σε Παγκόσμια και Ευρωπαϊκά Πρωταθλήματα ανδρών και γυναικών, όσοι προκρίθηκαν στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού και όσοι πήραν μετάλλια στους Ευρωπαϊκούς Αγώνες «Κρακοβία – Μαλοπόλσκα 2023» και στο Ευρωπαϊκό Ολυμπιακό Φεστιβάλ Νέων.

Τους προσκεκλημένου υποδέχθηκε ο Πρόεδρος της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής Σπύρος Καπράλος, ο οποίος μεταξύ άλλων τόνισε στο χαιρετισμό του: Έχουμε πλέον μία, όχι μόνο υψηλού επιπέδου αλλά και  μεγάλη ομάδα για το Παρίσι!

Το πόλο και ο υγρός στίβος έχουν ενισχύσει σημαντικά την αποστολή που, ελπίζω και πιστεύω ότι θα διευρυνθεί  με την ίδια ποιότητα και την ίδια ζέση για διάκριση από πλευράς των αθλητών. Είναι ευλογία να συμμετέχεις σε Ολυμπιακούς Αγώνες. Είναι ένα όνειρο. Και εύχομαι αυτό το όνειρο να το ζήσουν όσο το δυνατόν περισσότεροι.

Αγαπητοί αθλητές μας.  Είστε σπουδαίοι για την  προσπάθεια που καταβάλλετε σε πραγματικά δύσκολες, αντίξοες συνθήκες. Αγαπητέ  Υπουργέ, έχετε ήδη αναγνωρίσει τα προβλήματα και έχετε πετύχει το πρώτο μεγάλο βήμα, που είναι η εξασφάλιση των οικονομικών πόρων για τις αθλητικές εγκαταστάσεις.  Ο χρόνος όμως κυλά αδυσώπητος και οι εργασίες πρέπει να ξεκινήσουν άμεσα. Είμαι βέβαιος ότι αποτελεί προτεραιότητα στον προγραμματισμό σας.

Πρέπει όλοι μαζί να δημιουργήσουμε και να προσφέρουμε  συνθήκες προετοιμασίας που να ανταποκρίνονται στο ταλέντο, στην προσπάθεια αλλά και στις μεγάλες δυνατότητες των Ελλήνων αθλητών. Τους το οφείλουμε.»

Χαιρετισμό απηύθυνε και ο Αναπληρωτής Υπουργός Αθλητισμού Γιάννης Βρούτσης ενώ την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους μεταξύ άλλων, ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Λευτέρης Αυγενάκης, ο Γενικός Γραμματέας Αθλητισμού Γιώργος Μαυρωτάς, o Δήμαρχος Αθηναίων Χάρης Δούκας, ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης Στέλιος Αγγελούδης, οι πρώην Υπουργοί και Υφυπουργοί Φάνη Πετραλιά και Γιώργος Λιάνης, τα μέλη της Ολομέλειας της ΕΟΕ και προσωπικότητες από τον αθλητικό χώρο.

Ξεχωριστή στιγμή ήταν η βράβευση της Εθνικής ομάδας πόλο γυναικών, λίγες ώρες μετά την επιστροφή της από το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα του Αϊντχόφεν, όπου κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο και την πρόκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες «Παρίσι 2024». Η προπονήτρια της ομάδας Αλεξίας Καμμένου δήλωσε: «Θέλω να ευχαριστήσω την Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή για τη μεγάλη τιμή. Όλα τα κορίτσια έδωσαν το καλύτερο τους εαυτό και τελικά καταφέραμε να προκριθούμε στους Ολυμπιακούς Αγώνες, αλλά δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι παράλληλα κατακτήσαμε και το χάλκινο μετάλλιο στην Ευρώπη.»

Οι 72 αθλητές και αθλήτριες που βραβεύτηκαν ανά άθλημα:

Στίβος: Μίλτος Τεντόγλου, Εμμανουήλ Καραλής, Αντιγόνη Ντρισμπιώτη, Νίκος Ανδρικόπουλος, Δημήτρης Αντωνάτος, Γιάννης Γκάρτσιος , Ιουλιάννα Ρούσου, Μαρία Ραφαηλίδου, Βλαδίμηρος Ανδρεάδης, Πασχάλης Γεννίκης, Παύλος Κριαράς, Εβίνα Παναγιώτου, Μαρία Ραφαηλίδου, Νίκος Σιδηρένιος

Σκοποβολή: Αννα Κορακάκη, Μάκης, Μίτας, Μπάμπης Χαλκιαδάκης, Νίκος Μαυρομμάτης, Εμμανουέλα Κατζουράκη, Χριστίνα Μόσχη

Κωπηλασία: Στέφανος Ντούσκος, Πέτρος Γκαϊδατζής, Αντώνης Παπακωνσταντίνου, Ευαγγελία Αναστασιάδου, Χριστίνα Μπούρμπου, Ζωή Φίτσιου, Δήμητρα – Ελένη Κοντού,

Ξιφασκία: Δώρα Γκουντούρα, Δέσποινα Γεωργιάδου

Γυμναστική: Λευτέρης Πετρούνιας, Σεραφείμ Εμινίδης

Κολύμβηση: Κριστιάν Γκολομέεβ, Απόστολος Χρήστου, Στέργιος Μπίλας, Απόστολος Σίσκος, Αννα Ντουντουνάκη, Δέσποινα Πυρίλη, Βαγγέλης Ντούμας

Καλλιτεχνική κολύμβηση: Σοφία Μαλκογεώργου, Ευαγγελία Πλατανιώτη

Εθνική ομάδα υδατοσφαίρισης ανδρών

Εθνική ομάδα υδατοσφαίρισης γυναικών

Πάλη: Μαρία Πρεβολαράκη, Γιώργος Κουγιουμτσίδης, Νταουρέν Κουρουγκλίεφ

Ποδηλασία: Γιώργος Μπούγλας

Τάεκβοντο: Αποστόλος Τεληκωστόγλου, Κωνσταντίνος Χαμαλίδης, Κωνσταντίνος Δημητρόπουλος

Ιππασία: Ιόλη Μυτιληναίου

Χιονοδρομία: Αλέξανδρος Γκιννής

Καράτε: Στέφανος Ξένος, Διονύσης Ξένος, Γιώργος Τζάνος, Κωνσταντίνος Μαστρογιάννης, Τζωρτζίνα Ξένου, Κέλλυ Κυδωνάκη, Κωνσταντίνα Χρυσοπούλου,

Κick Boxing: Γιώργος Τσαμποδήμος Λεοβάρης, Σεμέλη Ζαρμακούπη

Μuaythai: Κυριάκος Μπακιρτζής

Επίσης βραβεύτηκαν από τη NOVA ως πρότυπο αθλητικής και οικογενειακής συνέπειας και προσήλωσης, o Λευτέρης Πετρούνας και η Βασιλική Μιλλούση που παρέλαβαν το βραβείο μαζί με τα παιδιά τους, από τη C.E.O. της ΝOVA MEDIA, Κική Σιλβεστριάδου.

Τέλος, σε μία ιδιαίτερα συγκινητική στιγμή τιμήθηκε και ο αθλητής της Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης Καλλίνικος Κρεάνγκα καθώς μετά το τέλος της αθλητικής του καριέρας βρήκε το χρόνο σε ηλικία 50 ετών να πάρει το πτυχίο του στα ΤΕΦΑΑ αποτελώντας λαμπρό παράδειγμα.

Σειρά φωτογραφιών στο hoc.gr

 

 

 

Back to top button