Άργος ΟρεστικόΚαστοριάΝεστόριο

Η κατάσταση στους δρόμους – Απαγορεύσεις κυκλοφορίας – Υποχρεωτικά αλυσίδες (νέα ανακοίνωση)

Από τη Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Δυτικής Μακεδονίας ανακοινώνεται η κατάσταση στο οδικό δίκτυο της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας ανά Διεύθυνση Αστυνομίας:

Μετά από απόφαση των Διευθυντών των Διευθύνσεων Αστυνομίας Γρεβενών, Καστοριάς, Κοζάνης και Φλώρινας, εξαιτίας εκδήλωσης δυσμενών καιρικών φαινομένων, ανακοινώνεται:

  • ο υποχρεωτικός εφοδιασμός των αυτοκινήτων όλων των κατηγοριών με αντιολισθητικές αλυσίδες ή άλλα ανάλογα αντιολισθητικά μέσα, εφόσον τα οχήματα αυτά δεν φέρουν ειδικά ελαστικά (χιονολάστιχα), για το σύνολο των οδικών δικτύων των Π.Ε. Γρεβενών, Καστοριάς, Κοζάνης και Φλώρινας.

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ

Α) Η κυκλοφορία των οχημάτων διεξάγεται αποκλειστικά με τη χρήση ειδικού τύπου ελαστικών ή αντιολισθητικών αλυσίδων:

  • στην Επαρχιακή Οδό Καστοριάς-Φλώρινας (μέσω Βιτσίου), από το 18ο    χλμ. έως το 28ο χλμ.,
  • στην Επαρχιακή Οδό Καστοριάς – Ιωαννίνων (μέσω Κοτύλης), από το 32ο έως το 48ο χλμ,
  • στην Εθνική Οδό Καστοριάς – Ιωαννίνων, από το 97ο έως το 113,5ο χλμ,
  • σε όλο το ορεινό επαρχιακό και δημοτικό οδικό δίκτυο του Δήμου Καστοριάς και
  • σε όλο το ορεινό επαρχιακό και ορεινό δημοτικό δίκτυο του Δήμου Άργους Ορεστικού.

Η κυκλοφορία των οχημάτων στο τμήμα του κάθετου άξονα (Α-29) της Εγνατίας Οδού Σιάτιστας – Κρυσταλλοπηγής, καθώς και στο λοιπό Εθνικό και  Επαρχιακό οδικό δίκτυο, διεξάγεται κανονικά.

Β. Από την 20.15΄ ώρα του Σαββάτου (20-01-2024) ισχύει προσωρινή απαγόρευση της κυκλοφορίας όλων των φορτηγών αυτοκινήτων μεικτού βάρους άνω των 3,5 τόνων και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας:

  • στον κάθετο άξονα της Εγνατία Οδού Σιάτιστας – Κρυσταλλοπηγής (Α-29), από το 17,5ο χλμ. (Α/Κ Αλιάκμονα) έως το 69,3χλμ (Ι/Κ Κρυσταλλοπηγής).

Εξαιρούνται τα οχήματα οδικής βοήθειας, εκχιονισμού και έκτακτης ανάγκης, εφόσον φέρουν αντιολισθητικές αλυσίδες ή ειδικού τύπου ελαστικά.

Καστοριά: Η κατάσταση στους δρόμους – Άρση απαγόρευσης κυκλοφορίας φορτηγών

 

 

Back to top button