ΚαστοριάΦλώρινα

Επίσκεψη Μητροπολίτη κ. Καλλίνικου στον Δήμο Πρεσπών (φωτο)

Τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Καστορίας κ.κ. Καλλίνικο υποδέχθηκε ο Δήμαρχος Πρεσπών Γιώργος Στεργίου στο γραφείο του, την Δευτέρα 22 Ιανουαρίου 2024. Ο Σεβασμιώτατος ευχήθηκε στον Δήμαρχο και τα στελέχη της νέας Δημοτικής Αρχής καλή χρονιά και δημιουργική θητεία και ο Δήμαρχος τον ευχαρίστησε για την επίσκεψη και το ενδιαφέρον του για την περιοχή, υπογραμμίζοντας την ανάγκη συνεργασίας Εκκλησίας – Δήμου στην παραγωγή κοινωνικού έργου.
Στη συζήτηση έγινε αναφορά στα προβλήματα που υπάρχουν σε Ναούς που βρίσκονται σε κοινότητες του Δήμου Πρεσπών και υπάγονται στην Μητρόπολη Καστορίας και χρήζουν παρεμβάσεων. Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης δήλωσε πως η Μητρόπολη εξετάζει ήδη τρόπους παρέμβασης για την αποκατάσταση των Ναών.
Ο κ.κ. Καλλίνικος προσέφερε στον Δήμαρχο Πρεσπών εικόνες και βιβλία, ενώ ο κ. Στεργίου του προσέφερε τουριστικό οδηγό της Πρέσπας και προϊόντα της πρεσπιώτικης γης και τον προσκάλεσε εκ νέου, για ξενάγηση στην περιοχή, καθώς οι πολύ χαμηλές θερμοκρασίες, δεν την επέτρεπαν κατά την επίσκεψή του.
Στην συνάντηση ήταν παρόντες η Αντιδήμαρχος Παιδείας, Πολιτισμού και Τουρισμού, Μαργαρίτα Μπαμπάκου,ο Αντιδήμαρχος καθημερινότητας, κυκλικής οικονομίας και πολιτικής προστασίας, Κωνσταντίνος Μανούρης, o Αντιδήμαρχος προγραμματισμού, έργων και ανάπτυξης, Mάνος Δημητρόπουλος και ο πρόεδρος του Δημοτικού συμβουλίου Πρεσπών, Φώτης Γεωργίου Νόνας.

 

 

Back to top button