Καστοριά

INTRAKAT-ΤΕΡΝΑ: Αναλαμβάνουν τη συντήρηση του κάθετου άξονα Σιάτιστας – Κρυσταλλοπηγής

Δύο νέες, μεγάλες, συμβάσεις, συνολικού ύψους 161 εκατ.ευρώ, ανέλαβε πριν λίγες ημέρες η Intrakat μέσω της κατά 50% συμμετοχής της στις κοινοπραξίες «ΤΕΡΝΑ Α.Ε. – ΙΝΤΡΑΚΑΤ – 6060» και «ΙΝΤΡΑΚΑΤ – ΤΕΡΝΑ Α.Ε. – 6061».
Οι συμβάσεις, που υπεγράφησαν την προηγούμενη Παρασκευή, αφορούν στη λειτουργία και συντήρηση της Εγνατίας Οδού για τον ανατολικό και δυτικό τομέα, αντίστοιχα και θα έχουν 24μηνη διάρκεια.
Πρόκειται για μία εργολαβία – «κλειδί» που θα διασφαλίσει την ομαλή λειτουργία και συντήρηση του αυτοκινητόδρομου έως την έναρξη της παραχώρησής του σε ιδιώτη επενδυτή από το Ελληνικό Κράτος.
Το αντικείμενο των συμβάσεων αυτών περιλαμβάνει τη λειτουργία (έλεγχος κυκλοφορίας, περιπολίες ασφαλείας, αντιμετώπιση έκτακτων περιστατικών, αποχιονισμός, ασφάλεια σηράγγων κτλ.) και την επιθεώρηση του αυτοκινητόδρομου για την επισήμανση φθορών και τον εντοπισμό κινδύνων για τους οδηγούς, την τακτική και βαριά συντήρηση του αυτοκινητόδρομου, καθώς και τις εργασίες καθαριότητας και περιβαλλοντικής διαχείρισης, τις εργασίες αναβάθμισης του αυτοκινητόδρομου για τη βελτίωση της εμπειρίας, της άνεσης και της ασφάλειας των οδηγών.
Οι δύο συμβάσεις διαχωρίζουν τη συντήρηση και λειτουργία της Εγνατίας σε Δυτικό και Ανατολικό Τομέα.
Η εργολαβία του Δυτικού Τομέα έχει προϋπολογισμό δημοπράτησης 88 εκατ. ευρώ (με ΦΠΑ) και αφορά το τμήμα της Εγνατίας Οδού από την έξοδο του Λιμένα Ηγουμενίτσας μέχρι τον Ανισόπεδο Κόμβο Κλειδίου, μήκους 289 χλμ., καθώς και τον κάθετο άξονα Σιάτιστας – Κρυσταλλοπηγής.
Η εργολαβία του Ανατολικού Τομέα, με προϋπολογισμό δημοπράτησης 73 εκατ. ευρώ (με ΦΠΑ) αφορά το τμήμα της Εγνατίας Οδού από τον Ανισόπεδο Κόμβο Κλειδίου μέχρι το Τελωνείο Κήπων, μήκους περίπου 368,7 χλμ., καθώς και τους κάθετους άξονες Αξιού – Σταθμού Ευζώνων, Αξιού – Ειδομένης, Λαγκαδά – Προμαχώνα, Κομοτηνή – Ελληνοβουλγαρικά Σύνορα.
• Από τη συντακτική ομάδα του greentoday.gr

Back to top button