Καστοριά

Προτάσεις του Βασίλη Καραστέργιου για την τουριστική ανάπτυξη της Καστοριάς (vds)

Τώρα που τέλειωσαν οι γιορτές τα πανηγύρια και οι χοροί, ας βάλω στο τραπέζι κάτι που πολλοί έχουν πει, εγώ όμως σήμερα θα σας δείξω σε βίντεο πώς θα μπορούσαν να κάνουν το ίδιο και στην αγαπημένη Καστοριά, φανταστείτε τι προστιθέμενη αξία θα ήταν αυτό για τον τουρισμό, να παρακαλάνε όλοι να έρθουν Καστοριά, όλο τον χρόνο και όχι δουλειές για λίγες μέρες, με πάρα πολλά έσοδα στον Δήμο Καστοριάς!
1ο Ένα τελεφερίκ να ξεκινά κάπου από την Λαϊκή αγορά ίσως και να ανεβαίνει στην ψαλίδα, εκεί να υπάρχουν ίσως και διάφορα μαγαζιά – καταστήματα με πολλές θέσεις εργασίας.
2ο Ένα άλλο τελεφερίκ να ξεκινά πάλι από το ίδιο ίσως σημείο και να ταξιδεύει πάνω από την λίμνη, κάπου στην Ομόνοια ένας πολύ μεγάλος πυλώνας στήριξης και να συνεχίσει στον Αη Θανάση, όπου και εκεί να υπάρχουν πολλά καταστήματα.
3ο Φυσικά μπορεί άνετα να γίνει το ίδιο και από την βόρεια παράλια.
4ο Στο σημείο όπου είναι οι γκαλιότρυπες στο βουνό, πίσω και πάνω από το Ντολτσό, φανταστείτε έναν πολύ μεγάλο καταρράκτη όπου μεγάλη αντλία νερού θα ανεβάζει νερό από την λίμνη και θα καταλήγει και πάλι στην λίμνη με το ποτάμι που θα κατασκευαστεί, έτσι θα δώσει και περισσότερο οξυγόνο και ζωή στην λίμνη, ίσως να μπορεί ο δήμος Καστοριάς να το εκμεταλλευτεί ως παραγωγή ενέργειας??
Αλλά απίστευτη ομορφιά σε όλη την περιοχή, αυτή είναι μια υπέροχη ιδέα του φίλου μου Γιάννη.
Δεν είμαι ειδικός ούτε ξέρω πως κατασκευάζονται τέτοια έργα, εάν ξέρουν οι μηχανικοί φίλοι να μας το πούνε εάν είναι εφικτό…..
Ας το δούνε λοιπόν το θέμα, η βουλευτής μας Μαρία Αντωνίου, ο περιφερειάρχης μας Γιώργος Αμανατίδης, ο δήμαρχος μας Γιάννης Κορεντσίδης, ο αντιπεριφερειάρχης μας Δημήτρης Σαββόπουλος ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου μας Μπάμπη Καραταγλίδη, οι σύλλογοι εμπορικού, ξενοδόχων, εστίασης, επαγγελματίες κτλ.
Διότι είναι για το καλό όλου του νομού!
Αυτά προς το παρόν αγαπητοί φίλοι,
έπεται συνέχεια!
Ζυρίχη, Ελβετία:




Back to top button