ΚαστοριάΚοζάνηΝεστόριο

Κοζάνη: Σύσκεψη Στέφανου Κασσελάκη με αυτοδιοικητικούς (φωτο – βίντεο)

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Στέφανος Κασσελάκης στη Στέγη Ποντιακού Ελληνισμού της Κοζάνης ενόψει του αναπτυξιακού συνεδρίου. Αρχικά πραγματοποίησε σύσκεψη με τους αυτοδοικητικούς ” Θα δώσουμε βάση στην περιφέρεια παραπάνω από όσα δώσαμε και περισσότερο από τα άλλα κόμματα” τόνισε.

Ο περιφερειάρχης Γιώργος Αμανατίδης μίλησε για την ανάγκη συνδιαμόρφωσης ενός σχεδίου κοιτάζοντας όλοι προς το ίδιο σημείο ώστε οι πολίτες να αντιμετωπίζονται ισότιμα. Τόνισε ότι υπάρχουν πόροι που πρέπει να αξιοποιηθούν.

Με τη σειρά της η Γεωργία Ζεμπιλιάδου ανέφερε ότι ο θεσμός της αυτοδιοίκησης είναι υποβαθμισμένος αναφέροντας τον τρόπο εκλογής των περιφερειακών συμβούλων. Έκανε λόγο στα όσα είπε ο επίτροπος κ.Ράσμουσεν ότι η μετάβαση δεν έδωσε τα αναμενόμενα αποτελέσματα αφού μόνο 61.000 ευρώ από τα 400 εκ. με τους πόρους να ροκανίζονται αλλού. “Υπάρχει λεηλασία γης και νερών. Από τα 7 GW και κοντά 30 που περιμένουν άδεια και καταλαμβάνουν 600.000 στρέμματα γης η Δυτική Μακεδονία δεν μπορεί να συνδέσει ένα 500αρακι. Η μεγάλη της κατάρα είναι τα δίκτυα και χωρίς γη δεν μπορεί να αναπτυχθεί αγροτικός τομέα” Πρότεινε να δημιουργηθεί ένα κοινό μέτωπο για να διεκδικηθεί ενεργειακός χώρος.

Ι.Π.

prlogos.gr

Back to top button