ΑθλητικάΆργος ΟρεστικόΚαστοριά

Α’ ΕΠΣ : Για 70η φορά αναμετρώνται Παναργειακός και Αστραπή Μεσοποταμίας – Η μεγάλη προϊστορία του El Clásico

 

To παραδοσιακό ντέρμπι μεταξύ των δύο ιστορικών ομάδων του πρωταθλήματος είναι αυτό που δεσπόζει στο πρόγραμμα της 14ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος, ματς το οποίο όπως κάθε χρόνο κεντρίζει το ενδιαφέρον των φιλάθλων.

Ιστορικά πρόκειται για το 70ο El Clásico Παναργειακού  – Αστραπής Μεσοποταμίας, αγώνας όπου πέρα από το βαθμολογικό ενδιαφέρον, υπάρχει και το γόητρο.

Οι κοκκινόμαυροι βρίσκονται στην 3η θέση με 27 β. (εντός έδρας 3-2-1), ωστόσο, όμως αγνοούν την εντός έδρας νίκη με αντίπαλο την Αστραπή Μ. εδώ και 9 χρόνια, αφού το 2014 ήταν η τελευταία φορά που πανηγύρισαν το τρίποντο κόντρα στους κιτρινόμαυρους. Έκτοτε στα 9 εντός έδρας ματς που ακολούθησαν σε αγώνες πρωταθλήματος και κυπέλλου, ο Παναργειακός είχε 4 ισοπαλίες και 5 ήττες.

Στο διάστημα αυτό δεν συμπεριλαμβάνεται ο ανεπανάληπτος τελικός κυπέλλου του 2021, ο οποίος διεξήχθη σε ουδέτερο γήπεδο με τον Παναργειακό να επικρατεί στην διαδικασία των πέναλτι.

Επίσης, να σημειωθεί ότι φέτος στον α’ γύρο ο Παναργειακός, έσπασε μία αρνητική παράδοση 16 ετών, επικρατώντας εκτός έδρας της Αστραπής με 0-2.

Από την άλλη πλευρά η ομάδα της Αστραπής βρίσκεται στην 2η θέση με 29 β. και παραμένει αήττητη εκτός έδρας (6-0-0)

Προσωπικό αρχείο : Δημήτρης Κουτσής (Εφημερίδα ΣΕΝΤΡΑ – sentranews.gr)

Πρόκειται για το 70o El Clásico στην ιστορία των δύο ομάδων, σε όλα τα επίπεδα διοργανώσεων (Πρωτάθλημα Α’ ΕΠΣ, Δ’ Εθνική, Τελικοί Κυπέλλου, Ημιτελικοί Κυπέλλου, Α’ και Β’ φάση Κυπέλλου), με την  Αστραπή Μεσοποταμίας, να έχει το προβάδισμα για μία νίκη (29 έναντι 28 του Παναργειακού, της ενώ 12 ματς έληξαν ισόπαλα).

Το 70ο El Clásico του νομού Καστοριάς θα διεξαχθεί το Σάββατο 10 Φεβρουαρίου 2023 στο Γήπεδο του Παναργειακού.

Δύο από τις πλέον ιστορικές ομάδες, πολυνίκες σε τίτλους πρωταθλημάτων και κυπέλλων, ο Παναργειακός και η Αστραπή Μεσοποταμίας θα αναμετρηθούν για 70η φορά συνολικά σε όλα τα επίπεδα διοργανώσεων.

Οι δύο ομάδες αναμετρήθηκαν για πρώτη φορά στο πρωτάθλημα της Α’ κατηγορίας το 1994 με την «Αστραπή» να σημειώνει  ευρεία νίκη με σκορ 5-1.

Back to top button