ΑγροτικάΔυτική ΜακεδονίαΚαστοριάΚοζάνη

Κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις τους οι αγρότες της Δυτικής Μακεδονίας (φωτογραφίες – σειρά βίντεο – δηλώσεις)

Με την απόφαση να σκληρύνουν τη στάση τους και να κλιμακώσουν τις κινητοποιήσεις τους από την Πέμπτη το πρωί, οι αγρότες της Δυτικής Μακεδονίας απαντούν στην άκαρπη ό[ως την χαρακτηρίζουν συνάντηση της αντιπροσωπείας τους με τον Πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη.

Η αρχή έγινε από την Κοζάνη και το μπλόκο που έχει στηθεί έξω από το κτίριο της Περιφέρειας στη ΖΕΠ, με τους αγρότες να αποκλείουν για δύο(2) ώρες την είσοδο, ενώ απόφασή τους είναι από την Πέμπτη το πρωί το επ’ αόριστο κλείσιμο του κτιρίου.

Παράλληλα απόφαση υπάρχει και για το Τελωνείο της Νίκης, με αποκλεισμό για τα φορτηγά που μεταφέρουν λιγνίτη, ενώ σε αναμονή για περαιτέρω κινητοποιήσεις σε όλη την περιοχή βρίσκονται τα μπλόκα της Δυτικής Μακεδονίας, καθώς την Πέμπτη το μεσημέρι υπάρχει πανελλαδική συνδιάσκεψη στη Νίκαια της Λάρισας για εκτίμηση της κατάστασης μετά τη συνάντηση στο Μαξίμου.

Την Τετάρτη το μεσημέρι στην Περιφέρεια βρέθηκαν εκπρόσωποι αγροτών απ’ όλη τη Δυτική Μακεδονία, τονίζοντας πως η κυβέρνηση έδωσε ψίχουλα στους αγρότες και σαφώς κανείς δεν μπορεί να είναι ικανοποιημένος.

Για μεγάλο εμπαιγμό των αγροτών και κοροϊδία, μίλησε ο Θωμάς Μόσχος, κατηγορώντας την κυβέρνηση πως δεν έχει αναλογιστεί την κατάσταση: «Τα πράγματα είναι σοβαρά, όσο εμείς παραμένουμε στα μπλόκα το φαγητό θα ακριβαίνει. Να πάρουν θέση όλοι οι Βουλευτές».

Πολλά περισσότερα στο e-ptolemeos.gr

 

 

Back to top button