Καστοριά

Το Πανεπιστήμιο οργάνωσε τη βιβλιοθήκη του ΕΝΕΓΥΛ Καστοριάς

Το Πανεπιστήμιο Δυτ. Μακεδονίας, αρωγός στην προσπάθεια οργάνωσης και λειτουργίας της βιβλιοθήκης του Ενιαίου Ειδικού Επαγγελματικού Γυμνασίου – Λυκείου (ΕΝΕΓΥΛ) Καστοριάς.
Στην πρόσκληση του ΕΕΝΕΓΥΛ Καστοριάς για την παροχή υποστήριξης σχετικά με την οργάνωση και τη λειτουργία της σχολικής του βιβλιοθήκης, ανταποκρίθηκε με μεγάλη προθυμία η Βιβλιοθήκη του Πανεπιστημίου Δυτ. Μακεδονίας στην Καστοριά.
Τα μέλη του Φοιτητικού Παραρτήματος ΙΕΕΕ της Σχολής Θετικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Δυτ. Μακεδονίας, με την καθοδήγηση του προσωπικού της Βιβλιοθήκης του ΠΔΜ στην Καστοριά, προσέφεραν αφιλοκερδώς τις υπηρεσίες τους, από τον Οκτώβριο του 2023 μέχρι το Φεβρουάριο του 2024, ώστε να μπουν οι βάσεις για την βιβλιοθηκονομική επεξεργασία και τη διαχείριση του υλικού της σχολικής βιβλιοθήκης.
Οι φοιτητές της ομάδας Εριλία Ευσταθίου, Γιώργος Κορωνιάδης και Βαρβάρα Παναγιωτίδου, με συντονιστή τον. κ. Χρήστο Χυτήρη, εργάστηκαν μεθοδικά αρχικά στην επιλογή του προγράμματος αυτοματισμού βιβλιοθηκών που θα εξυπηρετούσε καλύτερα τις ανάγκες της συλλογής.
Στη συνέχεια έγινε ο πρωταρχικός διαχωρισμός του υλικού με βάση το θεματικό του περιεχόμενο και κατόπιν ακολούθησε η βιβλιοθηκονομική επεξεργασία κι η καταχώρηση των τεκμηρίων στο σύστημα.
Για τη συνέχιση των εργασιών προκηρύχτηκε θέση πρακτικής άσκησης, εκδηλώθηκε ενδιαφέρον και θα απασχοληθεί, στα πλαίσια αυτής, φοιτητής του Τμήματος Επικοινωνίας και Ψηφιακών Μέσων.
Η σχολική κοινότητα, καθηγητές και μαθητές του ΕΕΝΕΓΥΛ, αγκάλιασαν με ιδιαίτερη ζέση την ομάδα αρωγής του Πανεπιστημίου, αναπτύχθηκαν ζεστές ανθρώπινες σχέσεις, γι αυτό και τους ευχαριστούμε θερμά.
Ελπίζουμε πως τελειώνοντας το έργο, η οργάνωση κι η κυκλοφορία του υλικού της βιβλιοθήκης να είναι μια διαδικασία εύκολη για τους χρήστες αλλά και για τους διαχειριστές.

 

 

 

Back to top button