ΚαστοριάΚοζάνη

«ΣΥΜΠΛΕΥΣΗ»: Νέο ΚΔΑΠ ΑμεΑ στη Νεάπολη Κοζάνης (φωτογραφίες)

Το Δίκτυο Δομών για άτομα με αναπηρία «ΣΥΜΠΛΕΥΣΗ» μεγαλώνει με σταθερά βήματα στη Δυτική Μακεδονία. Στα τρία Κέντρα Διημέρευσης – Ημερήσιας Φροντίδας ΑμεΑ της Καστοριάς, των Γρεβενών και της Κοζάνης, έρχεται να προστεθεί το Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης ΑμεΑ  στη Νεάπολη Κοζάνης.

Με αυτό τον τρόπο, τα ιατροκεντρικά θεραπευτικά πρωτόκολλα των Κ.Δ.-Η.Φ. ΑμεΑ συμπληρώνονται από το ανθρωποκεντρικό δημιουργικό πρόγραμμα του Κ.Δ.ΑΠ. ΑμεΑ.

Να τονιστεί πως στο Κ.Δ.ΑΠ. ΑμεΑ «ΣΥΜΠΛΕΥΣΗ» Νεάπολης παρέχεται καθημερινή σίτιση, που περιλαμβάνει τρία (3) πλήρη γεύματα, τα οποία παρασκευάζονται από τους ωφελούμενους με την καθοδήγηση εκπαιδευτή, μέσα στα πλαίσια κατάκτησης δεξιοτήτων αυτοεξυπηρέτησης, σε πλήρως εξοπλισμένη επαγγελματική κουζίνα, υπηρεσία μοναδική, που δεν απαντάται εύκολα στη Δυτική Μακεδονία.

Επιπλέον, καθημερινά πραγματοποιούνται δρομολόγια μεταφοράς των ωφελούμενων από τον τόπο κατοικίας τους προς το Κέντρο μας και αντίστροφα, προκειμένου αυτοί να συμμετέχουν με συνέπεια στο ημερήσιο πρόγραμμα. Φυσικά, οι ωφελούμενοι μετακινούνται και μεταξύ του Κ.Δ.ΑΠ. ΑμεΑ και των Κ.Δ.-Η.Φ. ΑμεΑ στα πλαίσια της πλήρους συνεργασίας των Δομών του Δικτύου, με στόχο την ολιστική προσέγγιση των αναγκών τους. Όλες οι μετακινήσεις πραγματοποιούνται με πιστοποιημένο για μεταφορά ανηλίκων επαγγελματικό πολυθέσιο όχημα, το οποίο εξυπηρετεί και αναπηρικά αμαξίδια.

Η συμμετοχή των ωφελούμενων στο πρόγραμμα γίνεται μέσω ετήσιων προγραμμάτων της ΕΕΤΑΑ με αξιώσεις αποζημίωσης (vouchers), ακόμα και τώρα!

Σκοπός και ολόψυχη επιθυμία όλων μας είναι η διασφάλιση ποιοτικής, ευχάριστης και δημιουργικής καθημερινότητας των ΑμεΑ συμπολιτών μας στο Κ.Δ.ΑΠ. μας.

Για περισσότερες πληροφορίες απευθυνθείτε στην Υπεύθυνο της Δομής κα. Αννίκα Σκανδάλη, κιν. 6953067820.

Εκ της Διευθύνσεως

του Δικτύου «ΣΥΜΠΛΕΥΣΗ» Δυτικής Μακεδονίας

Back to top button