ΑθλητικάΚαστοριάΦλώριναφωτορεπορτάζ

Με τεσσάρα σφράγισε την πρόκριση η Κ16 της ΕΠΣ Καστοριάς (ρεπορτάζ – σειρά φωτογραφιών)

Παρών στο γήπεδο οι εκπρόσωποι του ΠΑΟΚ, Πουρλιοτόπουλος και Μαλιούφας

Την πολυπόθητη πρόκριση στην επόμενη φάση σφράγισε σήμερα η Μικτή Κ-16 “ΙRIS Catering” ΕΠΣ Καστοριάς, μετά την άνετη νίκη που πέτυχε επί της Φλώρινας με σκορ 4-0, στο πλαίσιο της 6ης και τελευταίας αγωνιστικής της Α’ φάσης του 3ου ομίλου του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Προεπιλογής Εθνικών ομάδων.

Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα τερμάτισε στην 1η θέση με 15 βαθμούς και απολογισμό 5 νίκες, 1 ισοπαλία και 13-5 τέρματα, εξασφαλίζοντας μετά από 20 χρόνια περίπου την πρόκριση στην β’ φάση – νοκ άουτ αγώνες – της διοργάνωσης, γράφοντας την δική του ιστορία.

Μια πρόκριση ιδιαίτερα σημαντική, αφού στον όμιλό της αντιμετώπιζε και άφησε εκτός νυμφώνος, δύο Πρωταθλήτριες Ενώσεις την Πέλλα (πέρσι) και την Κοζάνη (πριν δύο χρόνια)!!!

Αξίζει να σημειωθεί ότι στο γήπεδο παρευρέθηκαν και παρακολούθησαν το ματς δύο εκπρόσωποι του ΠΑΟΚ, ο Πουρλιτόπουλος και ο Μαλιούφας…

Στο σημερινό και τελευταίο ματς, η ΕΠΣ Καστοριάς χρειαζόταν το τρίποντο προκειμένου να εξασφαλίσει και μαθηματικά την 1η προνομιούχο θέση και να αποφύγει την ισοβαθμία και το μπαράζ ταυτόχρονα, η ακόμα και να κινδυνέψει με αποκλεισμό, ανάλογα με την εξέλιξη του αγώνα Πέλλα-Κοζάνη, το οποίο τελικά έληξε ισόπαλο 0-0.

Στον αγωνιστικό τομέα η ομάδα της Καστοριάς από τα πρώτα λεπτά ήταν κυρίαρχη, έχοντας καθολική υπεροχή, ωστόσο, όμως σπατάλησε αρκετές ευκαιρίες. Η σημαντικότερη φάση ήταν στο 25’ όταν ο Κυριακίδης σε κενή εστία σημάδεψε το οριζόντιο δοκάρι.

Η ασφυχτική πίεση της Καστοριάς συνεχίστηκε και στο β’ ημίχρονο, ενώ το γκολ ήταν θέμα χρόνου. Έτσι, στο 48’ ο Νανάς με υποδειγματικό πλασέ άνοιξε τον δρόμο για τη νέα νίκη και την πρόκριση ταυτόχρονα (1-0).

* Οι σκόρερ της Μικτής ΕΠΣ Καστοριάς στη σημερινή αναμέτρηση (Νανάς, Σταμούλης, Λιόλιος και Σαχινίδης)

Τα τέρματα της Καστοριάς διπλασίασε στο 68’ ο Σταμούλης με κοντινό πλασέ (2-0), ενώ πέντε λεπτά αργότερα (75’), την σκυτάλη στο σκοράρισμα πήρε ο Λιόλιος – είχε μπει αλλαγή πριν τρία λεπτά), ανεβάζοντας τον δείκτη του σκορ στο 3-0. Τη νίκη της Καστοριάς σφράγισε στο 80’ ο Σαχινίδης, διαμορφώνοντας το τελικό 4-0.

Το τελικό σφύριγμα του διαιτητή κ. Ρίζου, Λαμπριανίδη, Πραχαλής (ΕΠΣ Κοζάνης) βρήκε την νικήτρια ομάδα της Καστοριάς να αποσπά το θερμό χειροκρότημα των φιλάθλων που βρέθηκαν στο γήπεδο, πανηγυρίζοντας την σπουδαία αυτή πρόκριση.

Κ16 ΕΠΣ Καστοριάς  (Βελλίδης- Ευαγγελίδης): Παπαϊωάννου, Σαλτσογλίδης, Χριστόπουλος,  Κωνσταντινίδης (72’ Τζήμας),  Παπουτσίδης (53’ Μίχος), Έξαρχος, Λαζαρίδης,  Νανάς (72’ Λιόλιος), Σταμούλης (68’ Μούτσκα), Κυριακίδης (46’ Ποστεκίδης)

Κ-16 ΕΠΣ ΦΛΩΡΙΝΑΣ :

Νέα ήττα η Κ-14

Εκ διαμέτρου αντίθετη με την Κ-16 ήταν η  φετινή πορεία της Κ-14 στο πρωτάθλημα, καθώς, σε 6 ματς είχε ισάριθμες ήττες (τέρματα 1-26).

Στη σημερινή αναμέτρηση κόντρα στην Φλώρινα, γνώρισε μία ακόμη ήττα με σκορ 1-5.

Για την ομάδα της Φλώρινας σκόραραν οι : Συμεωνίδης 7’, Ντίτουρας  37’, 79’, Κοκοβίδης 68’, Σοβισλής 74’, ενώ για την Καστοριά σκόραρε ο Κανάτσιος 40’, που ήταν και το μοναδικό τέρμα που πέτυχε στην διοργάνωση

Κ14 ΕΠΣ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ : Παναγιωτίδης, Κανάτσιος, Καρούτας (41’ Ματζούρας), Εμμανουηλίδης, Γιαννάκης, Κουτσομίχας (53’ Γιώρας), Λεβεντόπουλος, Μάντζιαρης (41’ Δεμερτζίδης), Χαιριστανίδης (53’ Λαζαρίδης), Σπυρόπουλος, Μπότσαρης (41’ Σαλτσογλίδης)

Κ14 ΕΠΣ ΦΛΩΡΙΝΑΣ : Παλικρούσης (Σιάκος), Κουγιουμτζόγλου (41’ Μαντόπουλος), Σοβισλής, Ιωαννίδης, Πληκαδίτης, Ντίτουρας, Γεωργόπουλος, Τελαλίδης, Σιούγκας (69’ Ράμα),Κοκοβίδης (71’ Δουμτσής), Συμεωνίδης (63’ Κίσκα).

sentranews.gr

Back to top button