ΕκδηλώσειςΚαστοριά

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας των φοιτητών σήμερα στην Αντιπεριφέρεια Καστοριάς

Η 8η του Μάρτη δεν είναι γιορτή, είναι η συνέχεια των διαρκών αγώνων των γυναικών για ισότητα, για έξοδο από την εκμετάλλευση και την καταπίεση.

Ήταν 8 του Μάρτη του 1857, όταν οι γυναίκες εργάτριες στην κλωστοϋφαντουργία της Νέας Υόρκης κατέβηκαν σε απεργία και διαδήλωσαν απαιτώντας βελτίωση των απάνθρωπων συνθηκών εργασίας, μείωση των ωρών εργασίας τους και εξίσωση των μισθών τους με αυτούς των ανδρών.  Από τότε η 8η Μάρτη είναι μια ημερομηνία άρρηκτα συνδεδεμένη με την ιστορία και τους αγώνες του γυναικείου και εργατικού κινήματος.

Συμμετέχουμε στην απεργία για την παγκόσμια μέρα της γυναίκας στις 8 Μάρτη 2024.

Η Α.Δ.Ε.Δ.Υ. μαζί με τα διαχρονικά αιτήματα της 8ης Μάρτη, ίση αμοιβή για ίση εργασία, ίσες ευκαιρίες σε γυναίκες και άντρες, για το 2024 αφιέρωσε την Παγκόσμια ημέρα της γυναίκας στις γυναίκες της Παλαιστίνης. Ζητάμε την κατάπαυση του πυρός, ασφαλή δίοδο για την ανθρωπιστική βοήθεια, την απελευθέρωση ομήρων και κρατουμένων, την απόρριψη του εκτοπισμού των Παλαιστινίων από τη Γάζα και τον τερματισμό αυτής της σύγκρουσης.

Φέτος, η Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ., εντάσσει στο πλαίσιο της κινητοποίησης της 8ης Μαρτίου και της στάσης εργασίας από τις 11:00 π.μ. μέχρι τη λήξη του ωραρίου εργασίας και τη μαζική έκφραση εναντίωσης στο αντισυνταγματικό νομοσχέδιο για την ίδρυση ιδιωτικών πανεπιστημίων.

Σας καλούμε σήμερα Παρασκευή, 8 Μαρτίου 2024, ημέρα ψήφισης του νομοσχεδίου να ενωθούμε με την πανελλαδική – πανεκπαιδευτική διαμαρτυρία απαιτώντας να μην ψηφιστεί ο αντισυνταγματικός αυτός νόμος. Καλούμε να εκφραστεί αγωνιστικά η στήριξη των δημοσίων υπαλλήλων στον αγώνα όλων των Φοιτητικών Συλλόγων και όλων των φορέων της ακαδημαϊκής και εκπαιδευτικής κοινότητας, των μαθητών, των εργατικών σωματείων και όλης της κοινωνίας για να μην περάσουν τα ιδιωτικά πανεπιστήμια και η περαιτέρω διάλυση της δημόσιας δωρεάν εκπαίδευσης. Στηρίζουμε τα αιτήματα των Φοιτητικών Συλλόγων, γιατί η Παιδεία είναι υπόθεση όλου του λαού.

  Όχι στα ιδιωτικά πανεπιστήμια! Να μην ψηφιστεί το νομοσχέδιο.

  Όχι στην παράκαμψη και την αναθεώρηση του άρθρου 16. 2

  Στηρίζουμε τη Δημόσια και Δωρεάν Εκπαίδευση σε όλες τις βαθμίδες.

ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΝΑ ΣΤΗΡΙΞΟΥΜΕ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΤΩΝ ΦΟΙΤΗΤΩΝ ΚΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΒΡΕΘΟΥΜΕ  ΣΤΗΝ  ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ  ΜΠΡΟΣΤΑ  ΣΤΟ  ΚΤΙΡΙΟ  ΤΗΣ Π.Ε.  ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ  ΤΗΝ  ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ  8  ΜΑΡΤΙΟΥ  ΣΤΙΣ  12 μ.μ.

         Η  Γραμματέας                                                                Ο Πρόεδρος

Κλεοπάτρα  Μαμιάκα                                                   Στάθης  Μασκαλίδης

———————————————————————–

Ο Σύλλογος Φοιτητών Καστοριάς καλεί όλους τους φοιτητές και τους φορείς της
Καστοριάς την Παρασκευή 8 Μαρτίου στις 12:00 έξω από το κτήριο της
Περιφερειακής Ενότητας Καστοριάς, για να συμμετάσχουν στη συγκέντρωση
διαμαρτυρίας και στον αγώνα για τη στήριξη και τη προστασία του Δημοσίου
Πανεπιστημίου. Η παραπάνω απόφαση πάρθηκε στη τελευταία γενική
συνέλευση του συλλόγου μας όπου υπερψηφίστηκε το πλαίσιο της ΠΑΣΠ.
Καλούμε όλους του φοιτητές να δώσουν παρόν στον αγώνα, καλούμε τους
φοιτητές να αγωνιστούν για το μέλλον τους.

Ο Πρόεδρος του Δ.Σ.

Βλάχος Γεώργιος

 

 

 

 

 

Back to top button