ΑθλητικάΚαστοριά

Διαμαντίδης και Τεντόγλου στηρίζουν το “Wheels of Change” (βίντεο)

Μια σημαντική πρωτοβουλία από τη Stoiximan είναι η δημιουργία της ομάδας “Stoiximan Wheels of Change”, δίνοντας τη δυνατότητα σε Άτομα με Αναπηρία να συμμετέχουν στην εμβληματική δρομική διοργάνωση της χώρας αλλά και σε όλα τα υπόλοιπα δρομικά events.

Σε συνεργασία με την ΑΜΚΕ “Τρέξε Μαζί μου”, η οποία ιδρύθηκε το 2013, με στόχο να προωθήσει τη συμπερίληψη των Ατόμων με Αναπηρία στον αθλητισμό και κεντρικό μήνυμα “Αυτή η ομάδα αλλάζει τα πάντα”, δημιουργήθηκε η ομάδα “Stoiximan Wheels of Change”, που αποτελείται από ζευγάρια Ατόμων με Αναπηρία και εθελοντές συνοδούς, οι οποίοι διανύουν τη διαδρομή του Μαραθωνίου, του Ημιμαραθωνίου και αποστάσεις των 5 και 10 χιλιομέτρων.

Για το σκοπό αυτό, η Stoiximan παρέχει ειδικά κατασκευασμένα αμαξίδια στους συμμετέχοντες καθώς και δωρεάν προπονήσεις καθ’ όλη τη διάρκεια της προετοιμασίας τους μέσα στη χρονιά, συνεργαζόμενη με εξειδικευμένους προπονητές, σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη μέσω της πλατφόρμας iroes.gr.

Η Stoiximan, επίσημος χορηγός του ΣΕΓΑΣ και επίσημος χορηγός του Ημιμαραθωνίου Αθήνας, που διεξάγεται σήμερα Κυριακή 10 Μαρτίου, επιστρέφει με την ομάδα Stoiximan Wheels of Change και δίνει την ευκαιρία σε Άτομα με Αναπηρία να συμμετέχουν στον 12o Ημιμαραθώνιο Αθήνας και σε εθελοντές δρομείς να τρέξουν μαζί τους.

Στόχος της πρωτοβουλίας είναι η προώθηση της ισότητας και της συμπερίληψης στον αθλητισμό. Η ομάδα της Stoiximan Wheels of Change θα συμμετάσχει τόσο στην κλασική διαδρομή του Ημιμαραθωνίου (21 χλμ), όσο και στη διαδρομή των 5χλμ.

Κορυφαίοι Έλληνες αθλητές στηρίζουν τη δράση, ανάμεσά τους ο Δημήτρης Διαμαντίδης και ο Μίλτος Τεντόγλου.

Back to top button