Καστοριά

Καστοριά: Επέκταση του ωραρίου λειτουργίας του γραφείου ταυτοτήτων

Τα γραφεία θα λειτουργούν σε διευρυμένο ωράριο όλη τη διάρκεια της εβδομάδας, με εξαίρεση την Κυριακή και τις επίσημες αργίες

Την επέκταση του ωραρίου λειτουργίας από τις 19 Μαρτίου 2024 σε 81 Γραφεία Ταυτοτήτων σε όλη τη χώρα, ανακοίνωσε το αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας, με στόχο την αποτελεσματικότερη και ταχύτερη εξυπηρέτηση των πολιτών για την έκδοση του νέου τύπου δελτίου ταυτότητας.

Τα Γραφεία που ανακοινώθηκαν θα λειτουργούν πλέον σε διευρυμένο ωράριο καθ’ όλη τη διάρκεια της εβδομάδας, εκτός Κυριακής και επίσημων αργιών και συγκεκριμένα:

Δευτέρα έως και Παρασκευή από 07:00 έως 21:00 κατά τη θερινή περίοδο και αντίστοιχα 07:30 έως 21:30 κατά τη χειμερινή περίοδο,

και Σάββατο από 08:30 έως 17:30.

Τα Γραφεία των υπόλοιπων Υπηρεσιών, εξακολουθούν να λειτουργούν με ωράριο από 07:00 έως 14:30 τη θερινή περίοδο και 07:30 έως 15:00 τη χειμερινή περίοδο, καθ΄ όλες τις εργάσιμες ημέρες της εβδομάδας, πλην Τετάρτης που λειτουργούν από 14:00 έως 20:30 και Σαββάτου που λειτουργούν από 08:30 έως 13:00.

Πώς γίνεται ο επαναπρογραμματισμός ή η ακύρωση του ραντεβού

Σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, εάν κάποιος πολίτης επιθυμεί να επαναπρογραμματίσει ή να ακυρώσει ραντεβού, θα πρέπει να συνδεθεί με το ηλεκτρονικό του ταχυδρομείο και στο email που του έχει αποσταλεί κατά την κράτηση του ραντεβού να επιλέξει «Προγραμματισμό εκ νέου» και στη συνέχεια «Προγραμματισμό νέου» ή «Ακύρωση κράτησης».

Η διαδικασία αυτή θα είναι διαθέσιμη για το σύνολο των Υπηρεσιών που μπαίνουν στο διευρυμένο ωράριο στις 16 Μαρτίου 2024.

Πληροφορίες για τα δικαιολογητικά και διευκρινιστικές λεπτομέρειες σχετικά με την έκδοση δελτίων ταυτότητας, από τα γραφεία ταυτοτήτων, μπορούν οι πολίτες να αναζητήσουν στην ιστοσελίδα της Ελληνικής Αστυνομίας www.astynomia.gr / Οδηγός του Πολίτη – Δικαιολογητικά.

Επίσης, στην ιστοσελίδα της Ελληνικής Αστυνομίας είναι δυνατή η αναζήτηση των στοιχείων επικοινωνίας των κατά τόπους Γραφείων Ταυτοτήτων των Υπηρεσιών Ασφαλείας της Ελληνικής Αστυνομίας.

Tα Γραφεία Ταυτοτήτων της Δυτ. Μακεδονίας τα οποία θα λειτουργούν με διευρυμένο ωράριο, είναι:

  • Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Καστοριάς.
  • Τμήματα Ασφαλείας : Κοζάνης, Εορδαίας.

Back to top button