Καστοριά

Η ομάδα έπεσε

Η ομάδα σήμερα έπεσε. Ακόμη και αν απομένουν 7 αγωνιστικές για τη λήξη του πρωταθλήματος και η σωτηρία απέχει 9 βαθμούς, τίποτα δεν φαίνεται πως μπορεί να ανατρέψει την κατάσταση στο ποδοσφαιρικό τμήμα. Ευθύνες υπάρχουν και είναι ποικίλες.
Δεν σας κρύβουμε ότι είχαμε ετοιμάσει ανακοίνωση μετά το εντός με τον Βατανιακό και τα αριστουργήματα του λουλουδιού από την Ήπειρο, όπου λίγο πολύ καλούσαμε την διοίκηση να ρίξει την ομάδα και να μην προσπαθήσει να τη σώσει παραμένοντας σε αυτή τη λίγκα-λίγδα. Τελικά δεν την βγάλαμε ή αν θέλετε την αλλάξαμε..
Πριν αναφερθούμε στα αριστουργήματα του άλλου λουλουδιού από το Κιλκίς αλλά και των προηγούμενων, ας πούμε ορισμένα πράγματα μέσα από τη δική μας υποκειμενική οπτική γωνιά και πάντα με μόνο γνώμονα την απέραντη αγάπη μας για τη φανέλα και το σήμα.
Καταρχήν θα αναφερθούμε στους παίκτες. Θα μιλήσουμε γενικά και για όλη τη χρονιά μέχρι σήμερα. Διαφέρει πολύ το να ξέρεις καλή μπάλα και να είσαι απλά ένας παίχτης ,από το να είσαι πραγματικός ποδοσφαιριστής. Ο ποδοσφαιριστής ξέρει να αντιμετωπίζει και τις μαυροφόρες και να μην τσιμπάει στις προκλήσεις κάνοντας ζημιά στην ομάδα.
Ο ποδοσφαιριστής παραμένει προσηλωμένος στο παιχνίδι του και δεν μιλάει συνεχώς κράζοντας το σύμπαν . Ο ποδοσφαιριστής δεν το παίζει και προπονητής έχοντας άποψη για το ποιος πρέπει να παίξει και ποιος όχι.
Ο ποδοσφαιριστής δεν δίνει τελεσίγραφα για τον ποιον θέλει προπονητή και ποιον όχι. Ο ποδοσφαιριστής δεν γίνεται να σπάει το ένα ρεκόρ μετά το άλλο στις κάρτες. Η ομάδα δεν γίνεται να τρώει 10 κάρτες σε κάθε ματς κάνοντας ευκολότερη την δουλειά της μαυροφόρας που σφυρίζει σε εντεταλμένη υπηρεσία.
Ευθύνη για αυτή την απειθαρχία που βλέπουμε από την αρχή της χρονιάς έχουν πολλοί. Έχει η πρώην και η νυν τεχνική ηγεσία που δεν έβαλε χαλινάρι. Γιατί αυτήν την αγωνιστική απειθαρχία τη βλέπουμε από την αρχή. Έχει η διοίκηση που δεν έκοψε πισινούς από την αρχή της χρονιάς ώστε να δώσει το μήνυμα ότι εδώ είναι ΚΑΣΤΟΡΙΑ και όχι Δρημήκλανα. Με όποιο κόστος. Ακόμη και την γρηγορότερη πτώση της ομάδας. Ναι κύριοι, γιατί η ΚΑΣΤΟΡΙΑ είναι ΙΔΕΑ και θα πρέπει να προκαλεί ΔΕΟΣ σε όποιον έρχεται να παίξει με την φανέλα της σε οποιαδήποτε κατηγορία και αν είμαστε.
Και φυσικά ευθύνη έχετε και εσείς αγαπητοί γονείς που δεν ρίξατε καμιά σβουριχτη στα καμάρια σας όταν έπρεπε και να τους τονίσετε ότι για να γίνουν ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΣΤΕΣ – αν ποτέ γίνουν – πρέπει να σκύβουν κεφάλι , να λιώσουν στην προπόνηση, να χύσουν τόνους ιδρώτα και το κυριότερο να μην ΜΙΛΑΝΕ μέχρι να αποδείξουν με την διαρκή απόδοση τους και τη συμπεριφορά τους εντός και εκτός γηπέδου ότι είναι ποδοσφαιριστές .
Αλλά τι να λέμε τώρα….όταν εσείς οι ίδιοι νιώθετε προπονητές και έχετε άποψη πως να μην φουσκώσουν τα μυαλά των παιδιών σας….. Ξέρετε ρε τι είχε δηλώσει ο μεγάλος Ζινεντίν Ζιντάν σε συνέντευξη του; Ότι όταν τελείωνε η προπόνηση στην Παρί και όντας φτασμένος ποδοσφαιριστής , μάζευε τις μπάλες της προπόνησης και άλλα υλικά αυτής και τα κουβαλούσε μέχρι τις αποθήκες. Και όταν τον ρώτησαν κάτι νέοι της ομάδας τι κάνει, εκείνος τους έλεγε ότι σας δίνω παράδειγμα πόσο ταπεινοί πρέπει να είστε ώστε όταν και εσείς γίνετε μεγάλοι να διδάξετε στα νέα παιδιά τη σημασία της ομάδας και της ταπεινότητας
Πάμε τώρα και στα κοράκια. Όταν σε κάθε σφαγή της ομάδας δυο τρεις (οι ίδιοι είναι και δεν είναι παραπάνω )του συστήματος (είτε θεσμικοί είτε εν ενεργεία διαιτητές είτε πρώην είτε….) τα βλέπουν όλα καλώς καμωμένα, τότε σημαίνει ότι όλοι εμείς, ο κόσμος της Καστοριάς που βλέπουμε άλλα, έχουμε δίκιο. Το έχουμε ξαναπεί. Αποκλείεται όλοι να μας να είμαστε τρελοί και εσείς (κάποιοι μάλιστα που ούτε καν παίξατε μπάλα) να είστε γνωστικοί .Γιατί κάποιοι φαίνεται ότι ενδιαφέρονται απλά να παραμείνουν στο σύστημα και στις θέσεις τους αγνοώντας το κοινό αίσθημα και την δική τους εντοπιότητα. Έχει όμως ο καιρός γυρίσματα ……Για τα κοράκια τα έχουμε πει και σε άλλες ανακοινώσεις. Κουράζει να λέμε τα ίδια και τα ίδια.
Και έχεις και μια ΕΠΣ απούσα παντελώς , ορίζοντας όλοι την χρονιά αγώνες τοπικού την ίδια ώρα με τους αγώνες της αγαπημένης ομάδας, με αποκορύφωμα το σημερινό με τον ορισμό του δεύτερου ημιτελικού της Αστραπής την ίδια ώρα με τον αγώνα – τελευταία ευκαιρία της ομάδας…
Σηκώνουμε τα χέρια ψηλά ειλικρινά! Α ναι. Και εδώ όλα καλά με τους διαιτητές
Αφήνουμε τέλος τους δημοσιογράφους (ο θεός να τους κάνει) της πόλης μας. Πλήρης αδιαφορία για ρεπορτάζ , παρουσίαση θεμάτων της ομάδας, κάλυψη γεγονότων που την αφορούν ώστε να συσπειρώσουν το κοινό για τον καλό της ομάδας, της πόλης και στην τελική το επαγγελματικό καλό το δικό τους. Και εδώ σηκώνουμε τα χέρια ψηλά……η μάλλον δεν τα σηκώνουμε γιατί ξέρουμε, αλλά δεν χρειάζεται να πούμε κάτι παραπάνω.
Επόμενη ημέρα.
Η ΟΜΑΔΑ ΚΟΥΦΑΛΕΣ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΘΑΝΕΙ.
Να γνωρίζουν οι τζάμπα κριτές, οι πρώην επικριτές και νυν χειροκροτητές τέως και λοιποί μίζεροι ότι η ΟΜΑΔΑ ΞΑΝΑ ΠΡΟΣ ΤΗ ΔΟΞΑ ΘΑ ΤΡΑΒΗΞΕΙ. ΓΙΑΤΙ ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΜΟΙΡΑ ΤΗΣ ΦΑΝΕΛΑΣ ΜΕ ΤΟΝ ΚΑΣΤΟΡΑ ΣΤΟ ΣΤΗΘΟΣ.
Πιστεύουμε ότι η διοίκηση θα πρέπει να δώσει βάση στις ακαδημίες επενδύοντας εκεί και οργανώνοντας τες επιτέλους σε επαγγελματικά πρότυπα.
Να παίξουν στην ομάδα παιδιά που θέλουν να μάθουν και να δουλέψουν. Παίχτες που παρεκτρέπονται θα πρέπει να παίρνουν πόδι Α Μ Ε Σ Α. Και ας παίζουν τα τσικό .Δεν μας νοιάζει αν θα ξαναβγούμε σε ένα σε δύο ή σε τρία χρόνια. Μας νοιάζει να δούμε την ΚΑΣΤΟΡΙΑ με παίχτες βαμμένους ΚΑΣΤΟΡΙΑ.
Αυτό είναι και το δυσκολότερο στοίχημα σας. Είτε να βρείτε είτε να φτιάξετε Π Ο Δ Ο Σ Φ Α Ι Ρ Ι Σ Τ Ε Σ και όχι απλά ονειροπαρμένους παίχτες. Ζινεντίν. Αν όχι στα πόδια τουλάχιστον στη νοοτροπία.
Με υπομονή πιστεύουμε θα το καταφέρετε. Εμείς οι λίγοι πιστοί θα είμαστε πάντα στο πλευρό της ομάδας. Ψηλά το κεφάλι.
Διαδαχθείτε από τα λάθη σας και με υπομονή όλοι μαζί στον πλευρό της ομαδάρας μας.
ΠΕΡΗΦΑΝΑ ΣΗΜΕΡΑ ΦΩΝΑΖΟΥΜΕ ΚΑΣΤΟΡΙΑΡΑ ΔΕΝ ΘΑ ΣΕ ΑΦΗΣΟΥΜΕ ΜΟΝΗ ΠΟΤΕ
Σύνδεσμος Φιλάθλων Οπαδών Καστοριάς ΣΦΟΚ

Ήττα της Καστοριάς 0-1 από το Κιλελέρ με το γκολ στο 90′ – Επεισοδιακό παιχνίδι με κάρτες, διαμαρτυρίες και διακοπές (φωτο – αποτελέσματα – βαθμολογία)

Οργή της Καστοριάς για τον διαιτητή: “Εντεταλμένος Εκτελεστής”

Back to top button