ΕλλάδαΚόσμος

Ρωσικές εκλογές: Αθρόα προσέλευση στις κάλπες και στην Ελλάδα (φωτογραφίες)

Οι Ρώσοι προσέρχονται στις κάλπες για να ψηφίσουν στις προεδρικές εκλογές που αναμένεται ότι θα εξασφαλίσουν μια νέα θητεία για τον Βλαντίμιρ Πούτιν, ο οποίος δεν έχει ουσιαστικά αντίπαλο.
Η ψηφοφορία διεξάγεται σε διάστημα τριών ημερών, περιλαμβανομένων των κατεχόμενων από τη Ρωσία εδαφών της Ουκρανίας ή ακόμη της Υπερδνειστερίας, του φιλορωσικού αυτονομιστικού εδάφους της Μολδαβίας.
Ο Βλαντίμιρ Πούτιν, ο οποίος βρίσκεται στην εξουσία εδώ και 24 χρόνια, κάλεσε τους συμπατριώτες του να μην «παρεκκλίνουν από το δρόμο» και να ψηφίσουν «πατριωτικά» αυτούς τους «δύσκολους» καιρούς.
Ο Πούτιν αντιμετωπίζει τρεις υποψηφίους, οι οποίοι δεν αντιτίθενται ούτε στην επίθεση στην Ουκρανία, ούτε στην καταστολή που έχει εξαλείψει κάθε αντιπολίτευση και κορυφώθηκε με το θάνατο στη φυλακή, στα μέσα Φεβρουαρίου, του κύριου αντιπολιτευόμενου, του Αλεξέι Ναβάλνι.
Ο μοναδικός αντιπολιτευόμενος που προσπάθησε να είναι υποψήφιος, ο Μπόρις Ναντέζντιν, είδε την υποψηφιότητά του να απορρίπτεται.
Οι φωτογραφίες είναι έξω από το προξενείο της Ρωσίας στη Θεσσαλονίκη, όπου σχηματίζεται ουρά δεκάδων μέτρων από Ρώσους υπηκόους που αναμένουν στη σειρά για να ψηφίσουν, καλύπτοντας ολόκληρο το τετράγωνο επί της Μητροπόλεως. Περιμετρικά έχουν αναπτυχθεί αστυνομικές δυνάμεις και δύο κλούβες με διμοιρίες των ΜΑΤ.





 

Back to top button