ΕκδηλώσειςΚαστοριάτελευταίες ειδήσεις

Ο Καστοριανός που είναι η ψυχή των Ποντίων της Νέας Υόρκης (φωτογραφίες – βίντεο)

Το χορευτικό του Συλλόγου Ποντίων “Κομνηνοί ” σε μια αναμνηστική φωτογραφία με τον πρόεδρο Στέφανο Αμανατίδη και το Συμβούλιο. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας

Σείστηκε, με όλη την σημασία των λέξεως από τους λεβέντικους χορούς των τριών γενεών του Συλλόγου Ποντίων «Κομνηνοί» Νέας Υόρκης, καθώς επίσης και των φίλων τους που προσήλθαν στην 59η ετήσια χοροεσπερίδα, που έλαβε χώρα το βράδυ του Σαββάτου, 9 Μαρτίου 2024, το Κρητικό Σπίτι της Αστόριας.

Πρόεδρος του Συλλόγου Ποντίων «Κομνηνοί» Νέας Υόρκης ο Καστοριανός Στέφανος Αμανατίδης.

Αν και στην Αστόρια και στα περίχωρα έβρεχε ακατάπαυτα και ήταν αδύνατο ακόμη να κρατήσεις και ομπρέλα, εν τούτοις οι Πόντιοι με τους φίλους τους δεν πτοήθηκαν και στο Κρητικό Σπίτι δεν έπεφτε καρφίτσα.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο πρωτοσύγκελος της Ιεράς Αρχιεπισκοπής, π. Νεκτάριος Παπαζαφειρόπουλος, ο πρόεδρος του Ιερού Ιδρύματος Παναγία Σουμελά Ποντίων Αμερικής και Καναδά, Δρ. Χαράλαμπος Βασιλειάδης, ο πρόεδρος της Παμποντιακής Ομοσπονδίας Αμερικής και Καναδά, Κώστας Τσιλφίδης και άλλοι εκπρόσωποι της ομογένειας.

Η οργανωτική επιτροπή είχε λάβει όλα τα απαιτούμενα μέτρα και κατάφερε να προσφέρει σε όλους την ευκαιρία να περάσουν αξέχαστες στιγμές.

Τα χορευτικά εξέπληξαν τους πάντες με τις παραδοσιακές στολές και με την λεβεντιά με την οποία ερμήνευσαν τις παραδόσεις. Τα μέλη και τα στελέχη του Συλλόγου έραναν με δολάρια τους χορευτές, αφ’ ενός μεν για να τους συγχαρούν, αφ’ ετέρου δε, για να στηρίξουν οικονομικά και να διαιωνίσουν τον έργο του.

Τον συντονισμό της εκδήλωσης ανέλαβε η υπεύθυνη Χαρίκλεια Αμανατίδου, η οποία με τα άψογα ελληνικά της και με την ευφράδεια του λόγου της ήρθε να υπενθυμίσει σε όλους ότι η νέα γενιά είναι έτοιμη να παραλάβει τα ηνία του Συλλόγου.

Όρθιοι από αριστερά διακρίνονται οι Χαρίκλεια Αμανατίδου, Κερασία Παπαδοπούλου, Ελένη Τσαρσιταλίδου, Παναγιώτα Χατζή, Καλλιόπη Χατζή, Λουίζα Μολοχίδη, Μιχάλης Καρυπίδης και Γιώργος Λ. Πετρίδης, ενώ καθήμενοι οι Δημήτρης Μολοχίδης, Κασσιανή Λουκίσσα, Στέφανος Αμανατίδης (πρόεδρος) και Νίκος Πουλικίδης.

Ο πρόεδρος του Συλλόγου Στέφανος Αμανατίδης καλωσόρισε τους παρισταμένους και τους ευχαρίστησε για την ανταπόκρισή τους και την συμβολή τους στην οικονομική της επιτυχία.

Στην συνέχεια απένειμε τις τιμητικές διακρίσεις σε τρία διακεκριμένα μέλη και εξέφρασε την ευγνωμοσύνη για τις υπηρεσίες που προσφέρουν στον Σύλλογο και κατ΄επέκταση στην ομογένεια.

Πρόκειται για τους Γιώργο Λουκίσσα, Δημήτρη Χατζή και Γιώργο Κελεσίδη. Το βραβείο του κ. Κελεσίδη παρέλαβε η σύζυγός του Σούλα Κελεσίδη.

Αμέσως μετά ακολούθησε το ποντιακό ξεφάντωμα με τους Βασίλη Τοπαλίδη και Γιάννη Μαργαριτιάδη που είχαν έρθει από την Ελλάδα και τους ομογενείς Χρήστο Τικταπανίδη, Δημήτρη Στεφανίδη, Πέτρο Δενεσίδη και Σοκράτη Τενεγρίδη.

Από αριστερά διακρίνονται οι Στέφανος Αμανατίδης, πρόεδρος, Σούλα Κελεσίδου, Δημήτρης Χατζής και Γιώργος Λουκίσσας.
Το χορευτικό του Συλλόγου Ποντίων “Κομνηνοί”. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.
Το χορευτικό του Συλλόγου Ποντίων “Κομνηνοί”. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας
Το χορευτικό του Συλλόγου Ποντίων “Κομνηνοί” . Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας
Στιγμιότυπο από το ξεφάντωμα των Ποντίων στο Κρητικό Σπίτι στην Αστόρια. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας
Στιγμιότυπο από το ξεφάντωμα των Ποντίων στο Κρητικό Σπίτι στην Αστόρια. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας
anamniseis.net

Back to top button