Καστοριά

Οινόη: “Ανακαλύπτοντας τον κρυμμένο θησαυρό”

Η ανακύκλωση στις μέρες μας αποτελεί βασική προϋπόθεση για την προστασία του περιβάλλοντος και του μέλλοντός μας. Δεν είναι μια εφήμερη τάση της εποχής, αλλά αντίθετα υποχρέωση κάθε πολιτισμένης κοινωνίας και κάθε πολίτη που σέβεται και εκτιμά τον εαυτό του.
Με το σύνθημα ΑΛΛΑΖΟΥΜΕ ΣΥΝΗΘΕΙΕΣ ΑΛΛΑΖΟΥΜΕ ΜΕΛΛΟΝ , η ΔΙΑΔΥΜΑ, Ανώνυμη Εταιρεία διαχείρισης απορριμμάτων Δυτικής Μακεδονίας, μίλησε στους μαθητές και μαθήτριες του σχολείου μας για την ανακύκλωση και τη σημασία της, εστιάζοντας στη μείωση των απορριμμάτων, στην εξοικονόμηση φυσικών πόρων, στη μείωση της ρύπανσης , στην προστασία του περιβάλλοντος και στη βελτίωση της ποιότητας της ζωής μας.
Ειδικότερα, οι δράσεις περιβαλλοντικής εκπαίδευσης της ΔΙΑΔΥΜΑ έχουν ως σκοπό να ενημερωθούν οι μαθητές για θέματα διαχείρισης απορριμμάτων, να ευαισθητοποιηθούν για τα προβλήματα που συνδέονται µε αυτά και να μάθουν μέσω των δράσεων και των επισκέψεων που πραγματοποιούνται, βασικές έννοιες για την διαχείριση των απορριμμάτων και να κατανοήσουν την ιδιαιτερότητα της περιοχής τους. Επίσης, αποσκοπούν στην ανάπτυξη σταθερής συνεργασίας με την εκπαιδευτική κοινότητα της Δυτικής Μακεδονίας με τελικό στόχο την ενεργό συμμετοχή του συνόλου των πολιτών στην ανακύκλωση και μείωση των απορριμμάτων που παράγονται καθημερινά.

Γυμνάσιο Οινόης

 

Back to top button