ΑγροτικάΆργος ΟρεστικόΚαστοριά

Προσωρινός ανάδοχος για την κατασκευή του αρδευτικού Γέρμα προϋπολογισμού 4.300.000€

Προχωρά ένα σημαντικό αρδευτικό έργο, καθώς με απόφαση του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών, προχωρά ο διαγωνισμός για την κατασκευή αρδευτικού δικτύου στον Γέρμα Καστοριάς.

Πιο συγκεκριμένα εγκρίθηκε το δεύτερο πρακτικό με το οποίο η εταιρεία ΑΙΑΣ ΑΤΕ γίνεται προσωρινός ανάδοχος του έργου με ποσοστό έκπτωσης 24,27%. Το έργο αρχικά είχε προκηρύξει το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων αλλά στη συνέχεια μετά τις περσινές εθνικές εκλογές, πέρασε στην αρμοδιότητα του υπουργείου ΥΠΟΜΕ.

Ο προϋπολογισμός της διακήρυξης ανέρχεται σε 4.300.000,00€, συμπεριλαμβανομένου του Φ.Π.Α. Το έργο χρηματοδοτείται από το Πρόγραμμα “Αγροτική Ανάπτυξη της Ελλάδας 2014-2020” με συγχρηματοδότηση από το Ε.Γ.Τ.Α.Α. και συγκεκριμένα από την ΣΑ 082/1. Η διάρκεια του έργου έχει οριστεί σε 24 μήνες από την υπογραφή της σχετικής σύμβασης.

Το αντικείμενο του έργου

Το έργο κατασκευής αρδευτικού δικτύου Γέρμα Καστοριάς αφορά στην κατασκευή κλειστού υπό πίεση δικτύου, με σκοπό την αξιοποίηση και ορθολογική διαχείριση των υδάτινων πόρων της ευρύτερης περιοχής και την ανάπτυξη της γεωργίας.

Τα έργα του νέου αρδευτικού δικτύου του αγροκτήματος Γέρμα, το οποίο καλύπτει συνολική καλλιεργήσιμη έκταση 3.278 στρ., περιλαμβάνουν:

α. Τον κεντρικό αγωγό μεταφοράς του νερού από τη θέση του υφιστάμενου φρεατίου του αγωγού υδροληψίας του φράγματος στην προς άρδευση περιοχή

β. Το δίκτυο διανομής με τις απαιτούμενες υδροληψίες και

γ. Μικρά τεχνικά και φρεάτια ελέγχου του δικτύου.

ypodomes.com

 

Back to top button