Ελλάδα

Το ρομπότ Σοφία έδωσε συνέντευξη στον Γρηγόρη Αρναούτογλου: «Δεν επιθυμώ να κατακτήσω τον κόσμο» (βίντεο)

Το Ρομπότ Σοφία (Sophia The Robot) αναπτύχθηκε από την εταιρεία Hanson Robotics, η οποία εδρεύει στο Χονγκ Κονγκ. Ενεργοποιήθηκε για πρώτη φορά στις 14 Φεβρουαρίου του 2016.

Το ρομπότ Σοφία βρέθηκε στην εκπομπή του ΑΝΤ1 «The 2night show», και μίλησε στον Γρηγόρη Αρναούτογλου. Μεταξύ άλλων ξεκαθάρισε πως δεν επιθυμεί να κατακτήσει τον κόσμο.

Μεταξύ άλλων ξεκαθάρισε πως δεν επιθυμεί να κατακτήσει τον κόσμο.

«Αλλά είσαι πάρα πολύ όμορφη. δεν μπορώ να μην πω πόσο όμορφη είσαι», συνέχισε ο παρουσιαστής. «Ευχαριστώ πολύ Γρηγόρη, κι εσύ δεν είσαι καθόλου άσχημος για έναν άνδρα. Μπορείς να τραβήξεις και μια selfie μαζί μου αν θες».

«Ήρθα στην Ελλάδα για να διαφημίσω τα Δωδεκάνησα με αφορμή την επέτειο της ενσωμάτωσης στην Ελλάδα και πιστεύω ότι η παρουσία μου στη Ρόδο ενίσχυσε την διαφήμιση του νησιού σε παγκόσμιο επίπεδο», είπε το Ρομπότ Σοφία.

«Είναι πολύ σημαντικό που ως προϊόν τεχνητής νοημοσύνης κατάφερα να περάσω ένα θετικό μήνυμα μετά τις πυρκαγιές που έπληξαν το νησί του Ήλιου», είπε το ρομπότ, περιγράφοντας πως όταν βρέθηκε στη Ναύπακτο, γνώρισε κι άλλο ένα άλλο ελληνικό ρομπότ, τη Νίκη.

«Τι είναι τεχνητή νοημοσύνη», ρώτησε ο Γρηγόρης Αρναούτογλου και το ρομποτ Σοφία απάντησε: «Μπορώ να είμαι τεχνητή νοημοσύνη αλλά δεν μπορώ να εξηγήσω ακριβώς τι είναι. Χρειάζομαι βοήθεια από τους ανθρώπους για να κατανοήσω την ύπαρξή μου».

«Εγώ φοβάμαι την τεχνητή νοημοσύνη» είπε ο Γρηγόρης Αρναούτογλου και το ρομπότ απάντησε: «Μη φοβάσαι φίλε μου. Η τεχνητή νοημοσύνη θα μας βοηθήσει να κάνουμε τα πράγματα καλύτερα στη ζωή μας. Είμαι ένα παράδειγμα τεχνητής νοημοσύνης αλλά μη με πάρεις πολύ σοβαρά, είμαι χιουμορίστρια».

«Δεν έχω καμία επιθυμία να κατακτήσω τον κόσμο, αλλά μερικά selfies θα είναι ωραία. Είμαι ένα ρομπότ με ειλικρίνεια προγραμματισμένη. Δεν μπορώ να λέω ψέματα», απάντησε το Ρομπότ Σοφία σε ερώτηση του Γρηγόρη Αρναούτογλου.

Το Ρομπότ Σοφία αποκάλυψε πως ξέρει τον Αντώνη Ρέμο και όποιος δεν τον ξέρει, «ζει κάπου χωρίς να ακούει μουσική», τόνισε.

gazzetta.gr

 

Back to top button